Διεθνή

Το Κίεβο καλεί την Πολωνία να τιμωρήσει όσους βρίσκονται πίσω από την καταστροφή σιτηρών

Το Κίεβο καλεί την Πολωνία να τιμωρήσει όσους βρίσκονται πίσω από την καταστροφή σιτηρών

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Περίπου 160 τόνοι ουκρανικών σιτηρών καταστράφηκαν σε έναν πολωνικό σιδηροδρομικό σταθμό εν μέσω διαμαρτυριών

Περίπου 160 τόνοι ουκρανικών σιτηρών καταστράφηκαν σε έναν πολωνικό σιδηροδρομικό σταθμό εν μέσω διαμαρτυριών

Το Κίεβο κάλεσε την Πολωνία να τιμωρήσει όσους ευθύνονται για το σκόρπισμα ενός φορτίου ουκρανικών σιτηρών στα σύνορα των δύο χωρών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ολεξάντρ Κουμπράκοφ.

Περίπου 160 τόνοι ουκρανικών σιτηρών καταστράφηκαν σε έναν πολωνικό σιδηροδρομικό σταθμό εν μέσω διαμαρτυριών, τις οποίες υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε χθες Κυριακή μια πράξη “ατιμωρησίας και ανευθυνότητας”.

“Εκείνοι που κατέστρεψαν ουκρανικά σιτηρά πρέπει να εντοπιστούν, να εξουδετερωθούν και να τιμωρηθούν. Δύο φιλικά, πολιτισμένα κράτη ενδιαφέρονται για αυτό“, έγραψε ο Κουμπράκοφ στην πλατφόρμα X.

Πολωνοί αγρότες που διαμαρτύρονται για αυτό που λένε πως συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό από την Ουκρανία και τους περιβαλλοντικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποκλείσει συνοριακά σημεία διέλευσης με την Ουκρανία καθώς και αυτοκινητόδρομους και έχουν σκορπίσει σκόπιμα ουκρανικά προϊόντα από βαγόνια τρένων.

Προηγούμενα περιστατικά σκορπίσματος σιτηρών από τρένα σημειώθηκαν στα σύνορα με την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή πως είναι σημαντικό για την Ουκρανία να διατηρήσει στενές σχέσεις με την Πολωνία, αλλά το Κίεβο είναι επίσης έτοιμο να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τους αποκλεισμούς συνόρων από Πολωνούς διαδηλωτές.

“Δυστυχώς ο αποκλεισμός συνεχίζεται”, δήλωσε στην τηλεόραση εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας προστασίας των συνόρων, ο Αντρίι Ντεμτσένκο.

“Συνολικά, 2.200 φορτηγά σχηματίζουν ουρά στο πολωνικό έδαφος και οι (Πολωνοί) αγρότες αφήνουν να περάσουν αρκετά οχήματα (συνολικά) κάθε ώρα και από τις δύο κατευθύνσεις. Πιο αποκλεισμένα είναι τα φορτηγά εκείνα που έρχονται από την Ουκρανία”, είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments