Πολιτική

Πατέλης: Ισχυρό ενδιαφέρον από ινδούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Πατέλης: Ισχυρό ενδιαφέρον από ινδούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ VI. 4η ΗΜΕΡΑ (EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Σημαντικό ότι η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου μάς αντιμετωπίζει ισότιμα, σημείωσε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ινδία. Το Νέο Δελχί ψάχνει μία «άγκυρα» στην ΕΕ έχοντας απολέσει τον φυσικό της σύμμαχο, τη Βρετανία

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ινδία διέκρινε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη σε Νέο Δελχί και Βομβάη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πατέλης χαρακτήρισε αρχικά σημαντικό το γεγονός ότι η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο με 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους αντιμετωπίζει  την Ελλάδα – μία χώρα με πληθυσμό  10 εκατομμυρίων- ισότιμα. 

Οπως επεσήμανε, μετά το Brexit η Ινδία έχασε τον φυσικό της σύμμαχο το Ηνωμένο Βασίλειο και ψάχνει για μία «άγκυρα» στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Υπάρχει η περίφημη διασύνδεση IMEC ανάμεσα σε Ινδία και Ευρώπη η οποία θα προσπερνάει την Κόκκινη θάλασσα και θα καταλήγει στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας. Να θυμίσουμε ακόμη ότι εξάγουμε αυτή τη στιγμή ένα ευρώ ανά Ινδό, επομένως τα περιθώρια είναι πολύ μεγάλα και στον τουρισμό και σε άλλους τομείς», ήταν η εκτίμηση του κ. Πατέλη. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute «Για παράδειγμα», είπε, «στον τουρισμό η εταιρεία GMR που έχει το αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί φτιάχνει και το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Ακόμη, Θέλουμε να προσελκύσουμε κινηματογραφικές παραγωγές στην χώρα μας και επίσης μας ενδιαφέρει το αγροδιατροφικό». Αντίστοιχα, κατέληξε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, «από τη χώρα μας μπορούν να κάνουν εξαγωγές οι φαρμακοβιομηχανίες μας, ενώ επίσης να κάνουμε μία διασύνδεση Νέο Δελχί – Αθήνα που δεν υπάρχει σήμερα». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments