Nέα της αγοράς

Bitcoin: Ράλι πάνω από τα 57.000 δολάρια

Bitcoin: Ράλι πάνω από τα 57.000 δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Bitcoin is a modern way of exchange and this crypto currency is a convenient means of payment in the financial and web markets

Εν αναμονή του halving η αγορά κρυπτονομισμάτων

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών, πάνω από τα 57.000 δολάρια εκτινάχθηκε η τιμή του Bitcoin στις συναλλαγές της Ασίας την Τρίτη, ενώ ο μικρότερος αντίπαλός του, το Ether ξεπέρασε τα 3.200 δολάρια για πρώτη φορά επίσης σε δύο χρόνια.

Το Bitcoin έχει σημειώσει ράλι περισσότερο από 10% σε δύο συνεδρίες, βοηθούμενο από μια αποκάλυψη τη Δευτέρα από τον επενδυτή κρυπτογράφησης και εταιρεία λογισμικού MicroStrategy  ότι πρόσφατα είχε αγοράσει περίπου 3.000 bitcoin, δαπανώντας 155 εκατομμύρια δολάρια.

Τα «καρφιά» της ΕΚΤ προς τη SEC για το Bitcoin ETF – «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός»

Το αρχικό και μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία έχει επίσης ενισχυθεί πρόσφατα από την έγκριση κεφαλαίων διαπραγματεύσιμων μέσων ανταλλαγής (ETFs) που κατέχουν bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τη Δευτέρα, οι όγκοι συναλλαγών σε πολλά από τα αμοιβαία κεφάλαια αυξήθηκαν και οι εταιρείες που συνδέονται τα κρυπτονομίσματα ενισχύθηκαν επίσης, σε αντίθεση με το κλίμα νευρικότητας που κυριάρχησε στις αγορές εν γένει.

«Το bitcoin κυμαίνεται σταθερά πάνω από τα 52.000 δολάρια τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αναζητά μια ευκαιρία να ξεσπάσει», δήλωσε ο Owen Lau, αναλυτής στο Oppenheimer, ο οποίος ανέφερε θετικές ιδιόρρυθμες εξελίξεις στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και την αύξηση της συμμετοχής λιανικής.

Εν αναμονή του halving

Το επερχόμενο halving Bitcoin , το οποίο αναμένεται να μειώσει τις ανταμοιβές που δίνονται στους εξορύκτες κατά 50%, αναμένεται επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω τροφοδότηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για το BTC.

Τα δεδομένα από το IntoTheBlock δείχνουν ότι οι έμποροι Bitcoin επικεντρώθηκαν στο επόμενο σκέλος του τρέχοντος ράλι. Το μοντέλο In/Out of the Money Around Price (IOMAP) δείχνει ότι ένας μεγάλος αριθμός BTC είχε αποκτηθεί στο παρελθόν με μέσο κόστος 52.081 $. Μερικά από αυτά μπορεί να ρευστοποιηθούν καθώς οι επενδυτές ξεπερνούν τα επίπεδα, υποδηλώνοντας σκληρή αντίσταση γύρω από αυτήν την περιοχή.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι έμποροι είναι αποφασισμένοι να δουν την τιμή να κρατά πάνω από τα $52.000. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αναλυτή Ali, οι αγοραστές προετοιμάζονται τώρα για μια νέα μάχη για την υπεράσπιση της ζώνης υποστήριξης μεταξύ $52.000 και $51.700 και το κλείσιμο πάνω ή κάτω από αυτήν την περιοχή «θα καθορίσει την κατεύθυνση της επόμενης κίνησης του $BTC».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments