Nέα της αγοράς

Eurobank – egg: Ενεργή συμμετοχή και στήριξη στη διεθνή έκθεση της Βαρκελώνης

Eurobank – egg: Ενεργή συμμετοχή και στήριξη στη διεθνή έκθεση της Βαρκελώνης

Πηγή Φωτογραφίας: fortunegreece.com

Εφέτος, έξι καινοτόμες επιχειρήσεις από το egg alumni, συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο στην έκθεση Mobile World Congress.

Την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή της Eurobank και του επιχειρηματικού επιταχυντή της τράπεζας «egg – enter grow go» έχει η ελληνικη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2024 που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Eurobank και το egg, όπως επισημαίνεται, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξωστρέφεια και επιχειρηματική δικτύωση, στηρίζουν σταθερά την εθνική πρωτοβουλία για περισσότερα από 10 χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα σε καινοτόμες επιχειρήσεις του egg να συμμετάσχουν στο εθνικό περίπτερο με βασικό στόχο να έλθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Εφέτος, έξι καινοτόμες επιχειρήσεις από το egg alumni, συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο.

SAMMY

Η εταιρία SAMMY IKE ιδρύθηκε το Μάιο του 2019 με σκοπό να αποτελέσει το ειδικό όχημα εμπορικής αξιοποίησης της ομώνυμης τεχνολογικής πλατφόρμας SaMMY. Κύριο αντικείμενο της εταιρίας είναι ο σχεδιασμός, υλοποίηση και προώθηση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων οι οποίες συμβάλλουν στο μετασχηματισμό του κλάδου των τουριστικών λιμένων και μαρίνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H πλατφόρμα SaMMY έχει διεθνή προσανατολισμό και o βασικός της στόχος είναι να αποτελέσει μία αυτοματοποιημένη υπηρεσία εύρεσης διαχείρισης και κράτησης θέσης ελλιμενισμού με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Η πλατφόρμα παρέχει ένα σύνολο από άλλες υπηρεσίες προς τον διαχειριστή της μαρίνας, μέσω της εφαρμογής διαχείρισης μαρίνων, που προσφέρεται με το μοντέλο Software as a Service. Σκοπός είναι η διευκόλυνση της επικοινωνίας και η αύξηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών της μαρίνας προς τον πελάτη/επισκέπτη και η συμβολή στην οργάνωση και αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας με σκάφη αναψυχής.

Συγκεκριμένα, προσφέρεται η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων προς πολλαπλούς χρήστες με τη μορφή Instant Notifications στα ελλιμενισμένα σκάφη είτε για κάποιο προγραμματισμένο γεγονός (εκδήλωση, αγώνας κλπ.) είτε για έκτακτα περιστατικά (ατύχημα, καιρικό φαινόμενο). Επιπλέον μέσω της πλατφόρμας εισάγονται όλες οι πληροφορίες σχετικά τη μαρίνα, τις υπηρεσίες που παρέχει καθώς και δυνατότητα χαρτογραφικής απεικόνισης επιλεγμένων σημείων ενδιαφέροντος που αφορούν τους χρήστες των σκαφών (ναυτιλιακά είδη, εταιρίες συντήρησης & επισκευής σκαφών, εταιρίες καυσίμων, πλυντήρια, κλπ.

Aether

Στόχος της Aether είναι η ανάπτυξη μιας βιώσιμης επιχείρησης με δυνατότητες εισόδου στη διεθνή αγορά, αναπτύσσοντας ένα καινοτόμο προϊόν: την ψηφιακή εφαρμογή AETHER, η οποία θα αναπτύσσει με διαδραστικό τρόπο προγράμματα άσκησης εξειδικευμένα για κάθε χρήστη στο δικό του στον εργασιακό χώρο, αποδεδειγμένα ως κατάλληλα να αντιμετωπίσουν ή να προλάβουν το μυοσκελετικό πόνο. Η εφαρμογή AETHER, βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα θα αναπτύσσει κατάλληλα πρωτόκολλα ασκήσεων προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της εργασίας (πχ καθιστή ή όρθια θέση, μεταφορά φορτίων κλπ) αλλά και στα συμπτώματα του χρήστη. Η εύκολη πρόσβαση κάθε χρήστη στην εφαρμογή AETHER σε μικρά διαλείμματα μέσα στο ωράριο εργασίας του ή στο σπίτι και η εξατομίκευση της άσκησης θα προσελκύσει περισσότερους χρήστες, θα ενισχύσει την επαναλαμβανόμενη χρήση της εφαρμογής, την ευαισθητοποίησή τους για κίνηση και κατάλληλη άσκηση με σκοπό την πρόληψη στο εργασιακό περιβάλλον και τέλος την παραγωγικότητα μειώνοντας τα λειτουργικά και ιατρικά έξοδα των επιχειρήσεων για την υγεία.

HAM Systems

Η HAM Systems είναι μια πρωτοποριακή δύναμη στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet-of-Things), έχοντας σαν πελάτες περισσότερες από 1000 επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω της πλατφόρμας μας που περιλαμβάνει τόσο λογισμικό (ιστοσελίδα / εφαρμογή) όσο και συσκευές, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει και να παρακολουθεί την επιχείρησή του από απόσταση ανά πάσα στιγμή. Το χαμηλό αρχικό κόστος των λύσεων μας σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητά τους, η ευχρηστία της εφαρμογή μας σε συνδυασμό με τις πολλές της δυνατότητες και η στοχευμένη υποστήριξη είναι τα χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν. Οι σχέσεις μας με τους πελάτες μας μας παρέχουν πολύτιμο feedback το οποίο οδηγεί την καινοτομία μας. Στη HAM Systems, δεσμευόμαστε να σχεδιάζουμε και να παρέχουμε λύσεις που ανταποκρίνονται πραγματικά στις εξελισσόμενες ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων.

bespot

Η πλατφόρμα bespot είναι μια ολοκληρωμένη λύση έρευνας αγοράς που αξιοποιεί location analytics. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή bespot για κινητά τηλέφωνα, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν rewards και να ανταμείβονται από brands και καταστήματα στα spots που ήδη επισκέπτονται, ενώ παράλληλα δίνουν τη γνώμη τους. Κάθε φορά που οι χρήστες ανοίγουν το bespot στα επιλεγμένα σημεία μπορούν να ανακαλύψουν μια επιβράβευση. Συνδυάζοντας δεδομένα τοποθεσίας και αλληλεπίδρασης από την εφαρμογή bespot με άλλες δημόσιες και ιδιωτικές πηγές δεδομένων, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξάγουν χρήσιμες πληροφορίες για τους αγοραστές τους και να υποστηρίζουν με δεδομένα αποφάσεις σχετικά με το geomarketing, benchmarking, το δίκτυο καταστημάτων κ.ά.

MOPTIL

Η MOPTIL είναι μια ελληνική εταιρεία που αναπτύσσει εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης Πραγματικότητας, επικεντρωμένη στα Μνημεία Πολιτιστικής κληρονομιάς (Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία κ.λ.π) και τον Τουρισμό. Οι τρισδιάστατες, ψηφιακές αναπαραστάσεις αρχαίων Μνημείων που έχει υλοποιήσει είναι της Ακρόπολης, Ολυμπίας, Κνωσού, Δήλου, Λίνδου, Δελφών, Ασκληπιείου Κω, Αρχαίας Καμείρου και της Ρωμαικής Αγοράς της Καρταχένας. Η εταιρεία συνεργάζεται εμπορικά με οργανισμούς διαχείρισης πολιτιστικών μνημείων και τουριστικούς πράκτορες όπου τους παρέχει πρόσβαση στις εφαρμογές της, προκειμένου αυτοί να τις προσφέρουν προς χρήση στους τουρίστες τους, εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις κλασικές ξεναγήσεις. Όλες οι εφαρμογές της Moptil έχουν την επιμέλεια και σφραγίδα κορυφαίων επιστημόνων, (π.χ αρχαιολόγων, ιστορικών, γεωλόγων κ.λ.π) διεθνούς φήμης. Πάνω από 300.000 τουρίστες έχουν χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές της Moptil με τον υψηλότατο βαθμό ικανοποίησης 98%. Το 2019 η εταιρεία συνεργάστηκε με επιτυχία με το νέο μουσείο της Ακρόπολης και από το 2019 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχει υλοποιήσει μια παραγωγή της Αρχαίας Ακρόπολης – ταινία για Θόλο. Η Moptil έχει συμφωνίες συνεργασίας με όλα τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία εσωτερικού και εξωτερικού (TUI, Destination Services, MSC κ.ά) και ταυτόχρονα έχει υπογράψει συνεργασίες με οργανισμούς του εξωτερικού.

Neos

Η Neos κάνει τις καθημερινές μας πληρωμές ευκολοφόρετες. Συνδυάζοντας γνώση και εμπειρία από τον χώρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον κόσμο της μόδας, σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαθέτει μοναδικά κοσμήματα και αξεσουάρ που λειτουργούν όπως μια κάρτα ανέπαφων πληρωμών. Έτσι, η κάθε πληρωμή γίνεται απλά με μια κίνηση του χεριού. Ζητούμενο είναι η δημιουργία κοσμημάτων και αξεσουάρ εύκολων στη χρήση, τα οποία ο καθένας μπορεί να αποκτήσει και θέλει να φορέσει. Η Neos στοχεύει στην ταχύτατα αναπτυσσομένη αγορά των wearables και, πρωτίστως, σε αγορές όπου οι ηλεκτρονικές πληρωμές τείνουν να κυριαρχήσουν έναντι των μετρητών, μέσα από τις παγκόσμια καινοτόμες και πρωτότυπες δημιουργίες της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments