Πολιτική

Τους επόμενους μήνες η απόφαση του Εκλογοδικείου για τους «Σπαρτιάτες»

Τους επόμενους μήνες η απόφαση του Εκλογοδικείου για τους «Σπαρτιάτες»

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις", Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση όπου κρίνεται η τύχη ενός ολόκληρου κόμματος, εάν δηλαδή θα εκπέσουν οι βουλευτές και θα βγουν από την Βουλή

Κοντά στις ευρωεκλογές αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου για τύχη του κόμματος των «Σπαρτιατών». Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη εκδικάστηκαν στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, γνωστό ως Εκλογοδικείο, προσφυγές που έχουν κατατεθεί για τη νομιμότητα της συμμετοχής στο κοινοβούλιο του κόμματος των Σπαρτιατών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, αυτή είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση όπου κρίνεται η τύχη ενός ολόκληρου κόμματος, εάν δηλαδή θα εκπέσουν οι βουλευτές και θα βγουν από την βουλή.

Όπως είπε η Ιωάννα Μάνδρου, η πιθανότητα να εκπέσουν οι βουλευτές του κόμματος αυξάνεται πολύ, καθώς αυτή την στιγμή υπάρχει ανοιχτή ποινική  έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έχει καλέσει ως υπόπτους όλους του βουλευτές των «Σπαρτιατών» για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος καθώς έχει θεωρήσει ότι υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι ο Κασιδιάρης ήταν πίσω από το κόμμα.

Αν εκπέσουν τελικά οι βουλευτές, το σενάριο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας είναι η αντικατάσταση από βουλευτές των λοιπών κομμάτων που έχει  το κάθε κόμμα στην εκλογική περιφέρεια που έχει εκλεγεί βουλευτής των Σπαρτιατών. Ως αποτέλεσμα τα σημερινά κόμματα να αυξήσουν τις έδρες τους. Όσον αφορά το σενάριο για επανάληψη των εκλογών στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, αυτό δεν θεωρείται τόσο πιθανό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments