Διεθνή

Δημοσκόπηση Bloomberg: «Πολύ γέρος» ο Μπάιντεν, «πολύ επικίνδυνος» ο Τραμπ

Δημοσκόπηση Bloomberg: «Πολύ γέρος» ο Μπάιντεν, «πολύ επικίνδυνος» ο Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: meaculpa.gr

Πολύ γέρος είναι για τους περισσότερους Αμερικανούς ψηφοφόρους ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Πολύ γέρος είναι για τους περισσότερους Αμερικανούς ψηφοφόρους ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, κάτι που δείχνει ότι οι ανησυχίες για την ηλικία του έχουν «αγγίξει» ακόμη και τις πιο πιστές εκλογικές περιφέρειες στο Δημοκρατικό κόμμα.

Συνολικά, οκτώ στους 10 ψηφοφόρους σε κρίσιμες πολιτείες είπαν ότι ο Μπάιντεν ήταν πολύ μεγάλος, όταν τους ζητήθηκε να σκεφτούν τους υποψηφίους στις εκλογές του 2024. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από έκθεση του ειδικού εισαγγελέα που χαρακτήριζε τον 81χρονο πρόεδρο ως «ηλικιωμένο άνδρα με κακή μνήμη».

Αντίθετα, λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες είπαν ότι ο σχεδόν σίγουρος αντίπαλός του, ο 77χρονος Ντόναλντ Τραμπ, ήταν πολύ μεγάλος. Παρόλα αυτά, ο Τραμπ αντιμετωπίζει τα δικά του τρωτά σημεία με τους ψηφοφόρους, με την πλειοψηφία να λέει ότι ο πρώην πρόεδρος είναι επικίνδυνος.

Σε ένδειξη του πόσο σημαντική είναι η ηλικία και η οξύτητα του Μπάιντεν για τους ψηφοφόρους των πολιτειών που ταλαντεύονται ανάμεσα στα δύο κόμματα, περισσότεροι από 1.000 ερωτηθέντες ανέφεραν αυτά τα θέματα ακόμη και πριν ρωτηθούν απευθείας για αυτά. Αναφέρθηκαν σε αυτά τα χαρακτηριστικά ως απάντηση σε μια ανοιχτή ερώτηση σχετικά με το τι είχαν δει, διαβάσει ή ακούσει για τον υποψήφιο πρόσφατα.

Οι απαντήσεις τους υπογραμμίζουν το βάθος και την πανταχού παρουσία μιας ανησυχίας των ψηφοφόρων που μερικές φορές έχει επισκιάσει τα επιτεύγματα της πολιτικής του Μπάιντεν και αποδείχθηκε δύσκολο να κατευνάσει η προεκλογική εκστρατεία του.

Ο Μπάιντεν συνεχίζει να υπολείπεται του Τραμπ και στις επτά πολιτείες που είναι πιο πιθανό να καθορίσουν τις εκλογές, με τις αντιλήψεις των ψηφοφόρων των ταλαντευόμενων πολιτειών για μια βελτιωμένη εθνική οικονομία να αποτυγχάνουν να μεταφραστούν σε σημαντική αύξηση της υποστήριξης. Η δημοσκόπηση ανάμεσα σε 4.955 ψηφοφόρους διενεργήθηκε από τις 12 έως τις 20 Φεβρουαρίου και έχει περιθώριο σφάλματος 1 ποσοστιαία μονάδα.

Ο Τραμπ διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του Μπάιντεν εάν συμπεριληφθούν και άλλοι υποψήφιοι – ο ανεξάρτητος Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, η Τζιλ Στάιν του Κόμματος των Πρασίνων και ο ανεξάρτητος Κορνέλ Γουέστ.

«Πολύ γέρος»

Όταν ρωτήθηκαν για τους δύο πιθανούς υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι πλειοψηφίες μαύρων ψηφοφόρων, νέων και γυναικών χαρακτήρισαν τον Μπάιντεν πολύ μεγάλο. Ακόμη και μεταξύ εκείνων που λένε ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν τον Μπάιντεν, επτά στους δέκα είπαν ότι ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή. Οι ψηφοφόροι είναι πιο πιθανό να περιγράψουν τον Τραμπ ως πνευματικά ικανό ή με καλή υγεία.

Σχεδόν έξι στους 10 ψηφοφόρους στις ταλαντευόμενες πολιτείες χαρακτήρισαν τον Τραμπ ως επικίνδυνο – μια ανησυχία πολύ πιο έντονη μεταξύ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι οποίοι αποτελούν λιγότερο από το ένα δέκατο του εκλογικού σώματος των εν λόγω περιφερειών. Ακόμη και το 28% όσων σχεδιάζουν να τον ψηφίσουν τον Νοέμβριο συμφωνούν ότι ο Τραμπ είναι επικίνδυνος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments