Πολιτική

Βορίδης: Να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Βορίδης: Να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),

"Στο μνημείο αυτό δεν πρέπει να γράφεται τίποτα. Είναι μνημείο απόδοσης τιμής για όσους πολέμησαν στους αγώνες του έθνους", επισήμανε ο Μάκης Βορίδης

«Πρέπει να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

«Στο μνημείο αυτό δεν πρέπει να γράφεται τίποτα. Είναι μνημείο απόδοσης τιμής για όσους πολέμησαν στους αγώνες του έθνους», πρόσθεσε.

«Να γίνει μνημείο για τους νεκρούς στα Τέμπη συμφωνώ, αλλά ο Άγνωστος Στρατιώτης είναι μνημείο για τους πεσόντες στους πολέμους», υπογράμμισε.

Φοιτητές ξανάγραψαν μπροστά στη Βουλή τα ονόματα των 57 θυμάτων που χάθηκαν στα Τέμπη

Το σβήσιμο των ονομάτων που γράφτηκαν με κόκκινα γράμματα μπροστά από το μνημείο προκάλεσε αναστάτωση αλλά και επικρίσεις ενάντια στη δημοτική αρχή.

Τα ονόματα των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης και σβήστηκαν από τα συνεργεία του Δήμου το βράδυ της ίδιας μέρας, προκαλώντας αναστάτωση και επικρίσεις, ξαναγράφονται από φοιτητές που πραγματοποιούν διαδήλωση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το σβήσιμο των ονομάτων που γράφτηκαν με κόκκινα γράμματα μπροστά από το μνημείο προκάλεσε αναστάτωση αλλά και επικρίσεις ενάντια στη δημοτική αρχή.

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, μίλησε στο MEGA και εξήγησε:

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία· να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά. Δε με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να “σβήσουμε ή να μη σβήσουμε”. Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30 το βράδυ, την ώρα που πάνε συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία», τόνισε η κυρία Μπέη.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments