Πολιτική

Βορίδης: Στο θέμα των πανεπιστημίων το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη Νέα Αριστερά

Βορίδης: Στο θέμα των πανεπιστημίων το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη Νέα Αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Οι ευρωεκλογές και οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν μεταξύ των θεμάτων που έθιξε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο ertnews. Μαζί, βέβαια, και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως και το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, θέμα στο οποίο εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Το υπουργείο Παιδείας έχει βάλει τις αυστηρότερες προϋποθέσεις που υπάρχουν για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια»

Οι ευρωεκλογές και οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν μεταξύ των θεμάτων που έθιξε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο ertnews. Μαζί, βέβαια, και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως και το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, θέμα στο οποίο εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ξεκινώντας από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και τη διερεύνηση των αιτίων, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στις μομφές της αντιπολίτευσης. Και πρώτα, «η εξεταστική για τα Τέμπη παρετάθη όχι μία, αλλά δύο φορές», σημείωσε και συνέχισε:

«Οι μάρτυρες στη δικαιοσύνη καλούνται για να καταθέσουν επί πραγματικών περιστατικών, τα οποία συνδέονται με την υπόθεση και για τα οποία έχουν ιδία γνώση και αντίληψη, δηλαδή δεν καλούνται για να λένε τις απόψεις τους». Υπό το πρίσμα αυτό, διετύπωσε την αντίρρησή του να καλούνται στην εξεταστική επιτροπή συνδικαλιστές «για να λένε τη γνώμη τους […] στην καλύτερη περίπτωση ας αναγνωσθούν τα έγγραφα», τα οποία είχαν αποστείλει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών. Επιπλέον, «έχουν εξετασθεί δεκάδες μάρτυρες, πολλοί εξ αυτών προτάθηκαν από την αντιπολίτευση. Αν θέλει κάποιος να κρατά ανοιχτή την εξεταστική για να κάνουμε κουβέντα […] είναι άλλη στόχευση».

Όμως, στο σημείο αυτό, ο υπουργός Επικρατείας προχώρησε και σε ένα γενικό σχόλιο: «Οι πολιτικοί, όταν υπάρχει εκκρεμής ποινική διαδικασία, οφείλουν να αφίστανται οιουδήποτε σχολιασμού -και το λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Και, εν κατακλείδι, «οι πολιτικοί δεν έχουν ούτε το τεκμήριο της αμεροληψίας ούτε της ουδετερότητας. Ούτε εγώ το έχω, ούτε ο κ. Κασσελάκης, ούτε κανένας άλλος πολιτικός. Το τεκμήριο της αμεροληψίας το έχει η ελληνική δικαιοσύνη». Ενώ για το μπάζωμα του σημείου στο οποίο συνέβη το δυστύχημα, διερωτήθηκε γιατί μπάζωσαν μόνο τη μία πλευρά εκείνοι που ήθελαν, τάχα, να συγκαλύψουν στοιχεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments