Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σωρεία αντιδράσεων για το mea culpa του Τσίπρα – “Πυρά” από Πολάκη και Ακρίτα

ΣΥΡΙΖΑ: Σωρεία αντιδράσεων για το mea culpa του Τσίπρα – “Πυρά” από Πολάκη και Ακρίτα

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα εργασιών του συνεδρίου "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. 50 χρόνια μετά", . Το συνέδριο διοργανώθηκε από την εφημερίδα "Η Καθημερινή", το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν με "καλό" μάτι την πρώτη συνέντευξη του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εθνικές εκλογές του 2023

Αντιδράσεις όχι μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο εξωτερικό του κόμματος έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε “ατυχή” τη διαχείριση του ζητήματος των τηλεοπτικών αδειών και της Novartis.

Τον χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο Παύλος Πολάκης και ακολούθησε η Έλενα Ακρίτα, ενώ συνεργάτες του Νίκου Παππά έλεγαν πως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από πλευράς του πρώην υπουργού.

Στην τοποθέτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, με αιχμηρή δήλωση για τα όσα είπε ο κ.Τσίπρας για τη διαχείριση της υπόθεσης τηλεοπτικών αδειών γράφει τα εξής: «”Ατυχής η διαχείριση (μας) στις τηλεοπτικές άδειες και στην υπόθεση Novartis. Βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλοκή με ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπλοκή”. Αλέξης Τσίπρας στη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη. όταν το ωωωτιείπε παίρνει επικές διαστάσεις….».

Η επίθεση Πολάκη

«Λάθος σύντροφε Αλέξη Τσίπρα! Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο να τα πεις αυτά, αλλά πήγες στο συνέδριο της Καθημερινής» αντέδρασε ο Παύλος Πολάκης.

«Ατυχης ήταν η αυταπάτη μεγάλου τμήματος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πως η “Δικαιοσύνη θα έκανε τη δουλειά της”. Η Δικαιοσύνη που αρχειοθέτησε με «αδιευκρίνιστα ποσά» το Γεωργιάδη και τον Αβραμοπουλο,που έβγαλε βούλευμα αθώωσης του Λοβερδου παρά τα ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ στοιχεία,η Δικαιοσύνη που δεν έβαλε φυλακή το Λιγνάδη,η Δικαιοσύνη που ακόμα “κλώθει”για το Predator και τα Τεμπη,η Δικαιοσύνη που καταδίκασε το Νίκο Παππα γιατί ανάγκασε τους καναλάρχες να πληρώσουν!! (Μπορώ να πω κι άλλα αλλά όχι τωρα)» προσθέτει στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης και συνεχίζει:

«Ατυχής δεν ήταν ο διαγωνισμός για τα κανάλια του Νικου Παππα και του Λευτέρη Κρετσου, αλλά η πολιτικη επιλογή μετά την απόφαση του ΣΤΕ που ερριξε το διαγωνισμό να ΜΗΝ ΞΑΝΑΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ με αλλαγή κανονισμού της Βουλης,αλλαγή σύνθεσης του σώματος των προέδρων της Βουλης και επιλογή νέου ΕΣΡ που θα έκανε ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!

Έτσι θα αποδεικνύαμε πως θα πηγαίναμε μέχρι ΤΕΛΟΥΣ όπως κάναμε με τους εργολάβους στα νοσοκομεία που μας ερριξε τον πρώτο νόμο το ΣΤΕ αλλά ξανανομοθετησαμε και ΔΙΩΞΑΜΕ τους εργολάβους σε 77 νοσοκομεία ,κερδίζοντας και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο !!» καταλήγει Παύλος Πολάκης.

Το mea culpa Τσίπρα

Με ισχυρή αυτοκριτική διάθεση, αλλά και μια συνολική αφήγηση για την περίοδο της διακυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια, έξι μήνες μετά την παραίτησή του, «φωτογραφίζοντας» παθογένειες, πρόσωπα και καταστάσεις της «πρώτης φοράς Αριστερά».

“Το δημοψήφισμα ήταν μία δραματική στιγμή”

Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα, ο πρώην Πρωθυπουργός παρατήρησε πως «ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου η πιθανότητα να διαπραγματευθώ την παρουσία της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ», κάνοντας λόγο για «μια δραματική στιγμή». Όπως υποστήριξε, το 2015, «η Ελλάδα δεν είχε καμία δυνατότητα να αποπληρώσει τα χρέη της, αν δεν έπαιρνε άλλη δανειακή σύμβαση από τους εταίρους της. Η άλλη επιλογή ήταν η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ», για να επισημάνει ότι «το ερώτημα δεν ήταν παραμονή ή έξοδος από το ευρώ. Το ερώτημα ήταν αποδεχόμαστε αυτή την συμφωνία που οι εταίροι μας προτείνανε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments