Διεθνή

Γερμανία: Τα “βάζει” με τους Ρώσους ο Μπόρις Πιστόριους – “Διεξάγουν πόλεμο πληροφοριών”

Γερμανία: Τα “βάζει” με τους Ρώσους ο Μπόρις Πιστόριους – “Διεξάγουν πόλεμο πληροφοριών”

Πηγή Φωτογραφίας: newshub.gr, Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε σήμερα (3/3) ότι η Ρωσία διεξάγει έναν «πόλεμο πληροφοριών» με στόχο την πρόκληση διαιρέσεων στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας αντέδρασε για πρώτη φορά μετά τη δημοσιοποίηση των ηχητικών αποσπασμάτων των στρατιωτικών αξιωματούχων

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε σήμερα (3/3) ότι η Ρωσία διεξάγει έναν «πόλεμο πληροφοριών» με στόχο την πρόκληση διαιρέσεων στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Γερμανού υπουργού Άμυνας στην δημοσιοποίηση που έγινε στην Ρωσία, ηχητικών αποσπασμάτων από μία συνάντηση υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων.

Oι Ρώσοι υπέκλεψαν συνομιλία Γερμανών αξιωματικών: Τους άκουσαν να μιλούν για χτύπημα με πυραύλους στην Κριμαία

Νωρίτερα, η Γερμανία παραδέχτηκε την υποκλοπή ηχητικού υλικού από τους Ρώσους σε στρατιωτική συνάντηση όπου Γερμανοί αξιωματικοί συζήτησαν την παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και πιθανούς στόχους.

Ο ήχος της συνάντησης με τη τηλεδιάσκεψη αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την επικεφαλής του κρατικού ρωσικού καναλιού RT.

Στο εν λόγω απόσπασμα που διέρρευσε οι αξιωματικοί συζητούν πώς οι πύραυλοι θα μπορούσαν να πλήξουν τη γέφυρα του Κερτς, η οποία συνδέει τη Ρωσία με την παράνομα προσαρτημένη Κριμαία, μετέδωσε το ΒΒC.

Ο Πούτιν επιδιώκει να «αποσταθεροποιήσει» τη Γερμανία, σύμφωνα με το Βερολίνο

Ο γερμανός υπουργός Άμυνας κατηγόρησε σήμερα το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι επιδιώκει να «αποσταθεροποιήσει» τη χώρα, μετά τη δημοσιοποίηση από τη Ρωσία εμπιστευτικών συνομιλίών μεταξύ γερμανών αξιωματικών σχετικά με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

«Το επεισόδιο είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια απλή υποκλοπή και δημοσιοποίηση μιας συνομιλίας … Είναι μέρος ενός πολέμου πληροφοριών τον οποίο διεξάγει ο (ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν», δήλωσε σήμερα ο Πιστόριους.

«Είναι μια υβριδική επίθεση παραπληροφόρησης. Αφορά τη διαίρεση. Αφορά την υπονόμευση της ενότητάς μας».

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments