Διεθνή

Γερμανός υπουργός Άμυνας: Η Ρωσία διεξάγει «πόλεμο πληροφοριών»

Γερμανός υπουργός Άμυνας: Η Ρωσία διεξάγει «πόλεμο πληροφοριών»

Πηγή Φωτογραφίας: 902.gr

ΟΓερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία διεξάγει έναν «πόλεμο πληροφοριών» με στόχο την πρόκληση διαιρέσεων στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία διεξάγει έναν «πόλεμο πληροφοριών» με στόχο την πρόκληση διαιρέσεων στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Γερμανού υπουργού Άμυνας στην δημοσιοποίηση που έγινε στην Ρωσία, ηχητικών αποσπασμάτων από μία συνάντηση Γερμανών υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας κατηγόρησε το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι επιδιώκει να «αποσταθεροποιήσει» τη χώρα, μετά τη δημοσιοποίηση από τη Ρωσία εμπιστευτικών συνομιλίών μεταξύ Γερμανών αξιωματικών σχετικά με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

«Η ηχογράφηση αυτή χρησιμοποιείται για να αποσταθεροποιηθεί» και να πληγεί «η ενότητα» της Γερμανίας, δήλωσε ο Μπόρις Πιστόριους ενώπιον των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

«Πρόκειται σαφώς για υπονόμευση της ενότητάς μας (…), για πρόκληση πολιτικής διαίρεσης στο εσωτερικό και ελπίζω ειλικρινά ότι ο Πουτιν δεν θα τα καταφέρει και θα παραμείνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι μία μέρα νωρίτερα, μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψής του στο Βατικανό, ο καγκελάριος Σολτς έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό ζήτημα».

Η συνομιλία ανάμεσα στους Γερμανούς αμυντικούς αξιωματούχους δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, από την επικεφαλής του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT Μαργκαρίτα Σιμονιάν.

Σ’ αυτή υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας συζητούν τις θεωρητικές δυνατότητες ενδεχόμενης ανάπτυξης γερμανικών πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments