Πολιτική

Tηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Μητσοτάκη: Του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του

Tηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Μητσοτάκη: Του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Ερντογάν κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του αντευχηθεί για τα γενέθλιά του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα κλείνει τα 56 του χρόνια.

Στις 26 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνήσει στον Ταγίπ Ερντογάν για τα εβδομηκοστά του γενέθλια

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Ερντογάν κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του αντευχηθεί για τα γενέθλιά του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα κλείνει τα 56 του χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο είχε ευχηθεί για τα εβδομηκοστά του γενέθλια.

Τα μηνύματα συνεργασίας και ειρήνης του Δεκεμβρίου από Μητσοτάκη και Ερντογάν

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες τον περασμένο Δεκέμβριο υπέγραψαν την Κοινή Διακήρυξη Φιλίας και Καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Κατόπιν τούτου, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος είχαν προχωρήσει σε κοινές δηλώσεις. Στην αρχή τον λόγο πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε  «Βιώσαμε και βιώνουμε περιφερειακές συγκρούσεις που εγείρουν σοβαρή ανησυχία όταν γίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Αλλά και οι διμερείς μας σχέσεις πέρασαν διακυμάνσεις. Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να ζουν ειρηνικά».

Μητσοτάκης: Οι δυο χώρες μας οφείλουν να ζουν ειρηνικά να διατυπώνουν τις διαφορές τους και να αναζητούν συνέχεια λύσεις

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι «πράγματι είναι μια ημέρα ξεχωριστή καθώς μετά από 7 χρόνια συνέρχεται το ανωτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας καθώς σηματοδοτεί την πρόθεση των δυο χωρών να χαράξουν νέους δρόμους στις σχέσεις τους».

«Βρισκόμαστε για τρίτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες. Κάναμε σήμερα αποτίμηση των κοινών προσπαθειών. Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά σε πολλούς τομείς. Το διμερές εμπόριο έχει ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ. Μπορεί να φτάσει και τα 10», είχε τονίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Έχουμε πολύ καλύτερη συνεργασία στο μεταναστευτικό που πρέπει να βελτιωθεί. Η Ελλάδα στηρίζει τη διευκόλυνση χορήγηση θεωρήσεων για να αναπτύσσουν οι Τούρκοι στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η γεωγραφία και η ιστορία μας έταξαν να ζούμε στην ίδια γειτονιά. Γνωρίζω ότι υπάρχουν φωνές σε Ελλάδα και Τουρκία που δεν συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση. Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία να φέρουμε κοντά τα δύο κράτη. Να χτίσουμε ένα αύριο ειρήνης, προόδου και συνεργασίας», είχε υπογραμμίσει τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments