Αθλητισμός

Ο Ντανιέλ Ποντένσε έχει πάρει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε έχει πάρει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό!

Πηγή Φωτογραφίας: [367737] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Ποντένσε έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος με τον Βάσκο τεχνικό στο τιμόνι, είναι εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και ήταν κομβικός στα δύο παιχνίδια με την Φερεντσβάρος.

Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Ο Ντανιέλ Ποντένσε έχει πάρει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό μαζί με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί τις τελευταίες εβδομάδες βοηθώντας τα μέγιστα στην επίτευξη του “7 στα 7” μέσα σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων. Και από εκεί που οι “ερυθρόλευκοι” ήταν στο -9 πριν από ένα μήνα, τώρα βρίσκονται στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας μπαίνοντας γερά στο παιχνίδι του τίτλου.

Η πειραϊκή ομάδα εισέρχεται με άλλον αέρα στα play offs της Stoiximan Super League, όπως άλλον αέρα απέκτησε ο Ποντένσε με τον ερχομό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην Ελλάδα. Ο Πορτογάλος επιθετικός έγινε άλλος άνθρωπος στα χέρια του Βάσκου τεχνικού και βγάζει τον καλύτερό του εαυτό στους αγώνες του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά κυρίως το ζήτημα ήταν πως δεν τα πήγαινε καλά με τον συμπατριώτη του Κάρλος Καρβαλιάλ, δεν ήταν βασικός στα πλάνα του τελευταίου και αυτό έβγαινε στην όλη παρουσία του βραχύσωμου άσου στις προπονήσεις στο Ρέντη και στα παιχνίδια.

Ο Ποντένσε είναι διαφορετικός το τελευταίο διάστημα

Εδώ και τρεις εβδομάδες, όμως, ο Ποντένσε είναι διαφορετικός αγωνιστικά. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία ο Ολυμπιακός έκανε το “5 στα 5”, ο Πορτογάλος είχε τέρμα εναντίον του ΟΦΗ, γκολ και ασίστ κόντρα στον ΠΑΟΚ και ασίστ στα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό (συνολικά δύο γκολ και τρεις ασίστ σε πέντε αγώνες).

Αν απομονώσει δε κάποιος μόνο τα παιχνίδια με τον Μεντιλίμπαρ, ο βραχύσωμος άσος έχει συγκομιδή ένα τέρμα και τρεις ασίστ σε τέσσερα παιχνίδια.

Όμως, δεν είναι μόνο τα τέρματα και οι ασίστ του ταχύτατου άσου, αλλά κυρίως η επίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τις διεισδύσεις του, την αξιοποίηση των συμπαικτών του και την ηγετική φυσιογνωμία του. Παράλληλα, ήταν καταλυτική η παρουσία του στην πρόκριση της πειραϊκής ομάδας επί της Φερεντσβάρος στο Conference League.

Η εικόνα του Ποντένσε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες θυμίζει εκείνη της πρώτης θητείας του παίκτη στους «ερυθρόλευκους», που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφή 20.000.000 ευρώ στη Γουλβς παίζοντας στην Premier League.

Τώρα, ο έμπειρος επιθετικός επιθυμεί την παραμονή του στον Ολυμπιακό και μετά το καλοκαίρι και κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πείσει την διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ για να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του από τους «Λύκους» (ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ).

Τι έχει κάνει φέτος

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής είχε άλλο ένα καλό διάστημα με τον Ολυμπιακό στις αρχές της σεζόν, όπου σε ενάμιση μήνα -από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως το τέλος Οκτωβρίου- είχε έξι γκολ και τρεις ασίστ.

Συγκεκριμένα, είχε σκοράρει εναντίον της Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία και στα ματς με την Κηφισιά (2) στο Καραϊσκάκη και τον ΟΦΗ (2) στην Κρήτη. Και είχε μοιράσει ασίστ στους αγώνες κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα, την ΑΕΚ και την Κηφισιά.

Συνολικά, ο Ποντένσε μετράει 10 γκολ και 6 ασίστ σε 32 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στην περίοδο και αγγίζει πια τα 2.000 λεπτά συμμετοχής. Και έχει μπροστά του μίνιμουμ άλλα 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη για να βελτιώσει τους αριθμούς του.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον Βόλο, ο Πορτογάλος είχε ένα γκολ που του ακυρώθηκε (για χέρι του Ναβάρο στην αρχή της φάσης), ένα κερδισμένο πέναλτι, τρία σουτ εντός εστίας, ένα σουτ που μπλοκαρίστηκε, 62 επαφές με την μπάλα, 31/42 (74%) επιτυχημένες πάσες, 8 Key passes, 2/2 μακρινές πάσες, τρεις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, 4/6 κερδισμένες μονομαχίες, δύο κερδισμένα φάουλ και δύο τάκλιν.

Πηγή: sport24.gr//ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments