Ελλάδα

Μάνδρα: Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη για τις πλημμύρες – Ενστάσεις κατά της εισαγγελικής έφεσης

Μάνδρα: Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη για τις πλημμύρες – Ενστάσεις κατά της εισαγγελικής έφεσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΑΝΔΡΑ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η δίκη διεκόπη για τις 13η Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επί της ένστασης που υπέβαλλαν οι συνήγοροι

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, το 2017 κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με ενστάσεις επί της έφεσης που άσκησε ο εισαγγελέας με τους συνηγόρους των αθωωθέντων σε πρώτο βαθμό – ανάμεσά τους και η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου – να κάνουν λόγο για εκπρόθεσμη έφεση, αλλά και για μη αντίκρουση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης από τον εισαγγελέα σύμφωνα με το protothema.gr 

Αντίθετα, η εισαγγελέας της έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ζήτησε από τους δικαστές να κρίνουν παραδεκτή την εισαγγελική έφεση.

Τελικά η δίκη διεκόπη για τις 13η Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επί της ένστασης που υπέβαλλαν οι συνήγοροι.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αθωώσει την κ. Δούρου και άλλους κατηγορούμενους για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017, ενώ κατά πλειοψηφία είχε κηρύξει ενόχους άλλους οκτώ κατηγορούμενους κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας δια παραλείψεως, της πρόκλησης πλημμύρας και για σωματικές βλάβες εξ αμέλειας κατά συρροή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments