Nέα της αγοράς

Autohellas: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2023 – Μέρισμα 0,70 ευρώ/μετοχή

Autohellas: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2023 – Μέρισμα 0,70 ευρώ/μετοχή

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κ. ΣΚΡΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ AEGEAN ΕΥΤ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΑΝ. ΣΙΑΜΙΣΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέο ιστορικό υψηλό στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας

Ιστορικό υψηλό για τον Όμιλο τόσο σε επίπεδο Ενοποιημένου Κύκλου Εργασιών, όσο και σε επίπεδο Λειτουργικής και Προ Φόρων κερδοφορίας ανακοίνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Autohellas.

Ειδικότερα, ο όμιλος  κατέγραψε αύξηση 31% στον Ενοποιημένο Κύκλο Εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 1.002,7 εκατ. ευρώ έναντι 765,6 εκατ. ευρώ το 2022, με τα Κέρδη προ Τόκων Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) να ανέρχονται σε €272,1 εκατ. αυξημένα κατά 20,2%.

Αντίστοιχα τα Λειτουργικά Κέρδη (ΕΒΙΤ), διαμορφώθηκαν σε €139,8 εκατ. από €120 εκατ. αυξημένα κατά 16,5%.

Autohellas: Κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τα κέρδη και το μέρισμα

Τέλος, τα Κέρδη προ Φόρων έφτασαν τα €106 εκατ. ενώ τα Κέρδη μετά Φόρων (ΕΑΤ) του Ομίλου ανήλθαν σε €85 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 3% καθώς η σημαντική αύξηση των επιτοκίων απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της βελτίωσης στην λειτουργική κερδοφορία.

Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα της FCA Greece (FIAT/JEEP/ALFA Romeo) που αποκτήθηκε από κοινού με την SAMELET τον Μάιο 2023 και μετονομάστηκε σε Italian Motion, δε συμμετέχει στον Ενοποιημένο Κύκλο Εργασιών (ενοποιείται μόνο με την μέθοδο της καθαρής θέσης), είχε όμως σε ετήσια βάση για το 2023 πωλήσεις 174 εκατ. ευρώ γεγονός που προσαυξάνει ακόμη περισσότερο τη συνολική δραστηριότητα και δυναμική του Ομίλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ομίλου, με βάση τα αποτελέσματα του έτους, το ΔΣ αναμένεται να προτείνει στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση μέρισμα 0,70 ευρώ / μετοχή για την χρήση του 2023.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments