Οικονομία

POS: Μεγάλα πρόστιμα από την 1η Απριλίου για μη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές

POS: Μεγάλα πρόστιμα από την 1η Απριλίου για μη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Από την 1η Απριλίου ενεργοποιούνται μεγάλα πρόστιμα για όσους δεν έχουν προχωρήσει στη διασύνδεση του POS με την ταμειακή μηχανή της επιχείρησής τους

Από την 1η Απριλίου ενεργοποιούνται μεγάλα πρόστιμα για όσους δεν έχουν προχωρήσει στη διασύνδεση του POS με την ταμειακή μηχανή της επιχείρησής τους

Με μεγάλα πρόστιμα θα είναι αντιμέτωποι όσοι υπόχρεοι δεν έχουν διασυνδεδεμένο POS με την ταμειακή μηχανή της επιχείρησής τους από την 1η Απριλίου. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος διαπιστώνει ότι «είναι λογικό να υπάρχουν πολλές απορίες όσον αφορά στην εφαρμογή αυτής της πολύ μεγάλης μεταρρύθμισης που είναι η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές», όπως είπε στο ΕΡΤNEWS.

Πρόσθεσε ότι: «αυτό που θα αλλάξει στην καθημερινότητα μας με το που εφαρμοστεί αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση είναι π.χ. όταν θα πηγαίνω εγώ σε ένα μανάβικο να πάρω κάποια προϊόντα και θέλω να πληρώσω με κάρτα, θα πρέπει πρώτα ο πωλητής να περνάει το ποσό στην ταμειακή και η ταμειακή στη συνέχεια θα ξεκλειδώνει το POS ώστε να γίνει η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Μέχρι πρότινος αυτό δεν συνέβαινε με αποτέλεσμα να κάνει κάποιος μια συναλλαγή μέσω POS αλλά το αντίστοιχο παραστατικό στην ταμειακή να μην εκδίδεται ποτέ».

Ο κ. Τσάπαλος είπε επίσης ότι «το θέμα της αναβάθμισης των υπηρεσιών και των ταμειακών μηχανών έχει φτάσει σε ένα ποσοστό άνω του 90%, δηλαδή εννιά στα δέκα τερματικά αυτή τη στιγμή είναι ήδη αναβαθμισμένα.

Υπολογίζουμε τις επόμενες ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ως προς αυτό το κομμάτι».

Θυμίζουμε ότι όσον αφορά στο θέμα της προμήθειας των POS από τους 35 κλάδους λιανικής πώλησης που προσφάτως υποχρεώθηκαν να έχουν η διορία για την προμήθεια και την εγκατάσταση λήγει 31 Μαρτίου.

Αν δεν έχουν POS, την 1η Απριλίου ξεκινούν τα πρόστιμα, για την μη προμήθεια των τερματικών. Οφείλουν μέχρι 31 Μαρτίου να τα έχουν εγκαταστήσει, όχι απλά να έχουν κάνει αίτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments