EDITOR'S PICK

Οι απίθανες παραξενιές του ανθρώπου που σχεδίασε τον πίνακα με το Κύμα… που είναι πλέον γνωστό ως emoji!

Οι απίθανες παραξενιές του ανθρώπου που σχεδίασε τον πίνακα με το Κύμα… που είναι πλέον γνωστό ως emoji!

Πηγή Φωτογραφίας: lamianow.gr

Ίσως ο πιο χρησιμοποιημένος πίνακας σε... διαλόγους στο κινητό

Και ποιος δεν έχει δει ή χρησιμοποιήσει το emoji που δείχνει ένα κύμα σαν ταραγμένη θάλασσα. Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν αφενός την ιστορία του, αφετέρου την ιστορία του δημιουργού του.

Πρόκειται για «Το Μεγάλο Κύμα έξω από την Καναγκάουα» του σπουδαίου Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα Χοκουσάι (1760-1849) που επιλέχθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως emoji. Ο ίδιος ο Χοκουσάι, μάλιστα, ήταν μια αρκετά ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Στα 70 χρόνια της καλλιτεχνικής του ζωής άλλαξε 30 φορές το όνομά του, αναλόγως των καλλιτεχνικών του διαθέσεων.

Επίσης μετακόμισε 93 φορές, διότι θεωρούσε την οικιακή καθαριότητα απόλυτο χάσιμο χρόνου! Προτιμούσε, λοιπόν, να παίρνει τα πράγματά του και να φεύγει παρά να καθαρίζει. Ενδεικτικό της εκκεντρικότητάς του ήταν το παρακάτω συμβάν: Κάποτε παρουσιάστηκε στην αυλή ενός Σογκούν και δήλωσε την πρόθεσή του να ζωγραφίσει κόκκινα φύλλα σφενδάμνου, που επιπλέουν στον ποταμό Τατσούτα! Φυσικά δε θα μπορούσε να το ζωγραφίσει με έναν απλό, κλασικό τρόπο. Άπλωσε, λοιπόν, ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού, ζωγράφισε πάνω του μια μεγάλη γαλάζια καμπύλη, βούτηξε τα πόδια μιας κότας σε κόκκινο χρώμα και άρχισε να την κυνηγάει. Έτοιμος ο πίνακας!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments