Αθλητισμός

Ξεκάθαρος ο Μεντιλίμπαρ: «Όλα μπορούν να συμβούν»

Ξεκάθαρος ο Μεντιλίμπαρ: «Όλα μπορούν να συμβούν»

Πηγή Φωτογραφίας: [367996] CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Στις δηλώσεις του παραμονές της ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να αποζημιώσουν τον εαυτό τους, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται αύριο (14/3) βράδυ (22:00) στη Σερβία κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στη ρεβάνς του 4-1 του «Γ.Καραϊσκάκης» θέλοντας να πετύχει ένα «μίνι» θαύμα και να είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο για την φάση των «8» του Europa Conference League.

Στις δηλώσεις του στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονές του αγώνα ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως αυτός και οι παίκτες του θα πρέπει να αποζημιώσουν τους εαυτούς τους μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ:

Κόουτς, γίνονται θαύματα;

«Όπως το είπατε. Πρόκειται για θαύμα. Θα μπορούσε να συμβεί και θα ήταν θαύμα. Κυρίως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποζημιώσουμε τον εαυτό μας. Θα πρέπει να δώσουμε μία ωραία εικόνα και μία ωραία απάντηση, προτού έρθει η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Θα πρέπει να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο. Να δώσουμε απαντήσεις στον εαυτό μας και στο τέλος του αγώνα να είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας. Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και αυτός είναι ο σκοπός μας».

Έχετε αποφασίσει ποιο θα είναι το πλάνο; Θα είναι ένα μονοπάτι ρίσκου και εκπλήξεων προς τον αντίπαλο προπονητή ή θα πάτε πιο συντηρητικά;

«Όπως είπα και πριν, το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να τρελαθούμε. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε βιαστικά. Στο παιχνίδι όπως μίλησα με τους παίκτες, έως το 30ό λεπτό ήμασταν 0-0 και μετά δεχτήκαμε τρία γκολ. Το παιχνίδι κρατάει 90 λεπτά και θα πρέπει να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο ματς, να παίξουμε ήρεμα έως τη λήξη. Θα πρέπει να είμαστε ορθολογικοί. Όμως κάποιο ρίσκο θα πρέπει να το πάρουμε».

Ποιο είναι το δίδαγμα που σας έχουν αφήσει οι δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Μακάμπι;

«Υπάρχουν συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε από τα δύο ματς. Οταν ήρθα και ανέλαβα τον Ολυμπιακό, το πιο κρίσιμο ματς ήταν με τον ΠΑΟΚ και έπρεπε να το κερδίσουμε. Στη συνέχεια έπρεπε να περάσουμε τη Φερεντσβάρος. Παίξαμε καλά με καλή οργάνωση και απόδοση. Στη συνέχεια πιστεύω ότι επαναπαυτήκαμε ή χαλαρώσαμε, πιστεύοντας ότι όλα διορθώθηκαν ή είχαν λυθεί. Αυτό είναι το μάθημα που έχουμε πάρει. Όλα τα ματς θα πρέπει να τα κερδίζεις μόνο όταν αποδίδεις καλά. Πρέπει να συνεχίσουμε το τρέξιμο και όλα θα πάνε καλά».

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι πώς σκοπεύετε να προετοιμάσετε και ψυχολογικά την ομάδα σας;

«Νομίζω ότι η ζημιά ήταν περισσότερο ψυχολογική παρά σωματική. Αυτό που μας πλήγωσε είναι ότι αρχίσαμε να αμφιβάλουμε για το τι μπορούμε να καταφέραμε και πήγε χαμένο ό,τι καταφέραμε . Μίλησα πολύ με τους ποδοσφαιριστές. Ξέρουν όλοι ότι πρέπει να πιστέψουν στην αξία τους, ξέρουν ότι είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Το έχουμε καταφέρει στο παρελθόν και μπορούμε να το καταφέρουμε ξανά. Πρέπει να ξαναπιστέψουμε στον εαυτό μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Ποιο είναι το στοιχείο που θέλετε να δείτε από την αρχή του αγώνα σε μία ρεβάνς που είναι δύσκολη;

«Όπως είπατε πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να τα δώσει όλα και να πιστέψει στον εαυτό της. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα έχουμε πιθανότητες για να κερδίσουμε και να προκριθούμε».

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για την Κ19 που πήγε στα ημιτελικά του Γιουθ Λιγκ;

«Είναι παιδιά που τα ξέρω και τα έχω δει. Έχω δει κυρίως την β’ ομάδα. Θέλω να τους συγχαρώ για την πρόκριση στο φάιναλ φορ και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν τις επιτυχίες»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments