Ελλάδα

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για την αφίσα με την εσταυρωμένη: Προσβλητική, απεικονίζει την Παναγία

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για την αφίσα με την εσταυρωμένη: Προσβλητική, απεικονίζει την Παναγία

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ),

«Η επιστολή μου δεν έχει κανέναν χαρακτήρα ιερού πολέμου, ούτε οργής ούτε τίποτα άλλο», επανέλαβε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος

Την αντίδραση του για την αφίσα του ντοκιμαντέρ της Ελένης Ψύκου «Αδέσποτα κορμιά», με την εσταυρωμένη, ημίγυμνη έγκυο γυναίκα σχολίασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος.

«Κοιτάξτε για να είμαστε ειλικρινείς. Η επιστολή μου δεν κήρυξε κανέναν ιερό πόλεμο. Δεν υπήρξε ούτε επιστολή γεμάτη οργή ούτε τίποτα. Κατέθεσα μια μαρτυρία και τίποτα παραπάνω. Την αφίσα αυτή τη θεωρώ προσβλητική γιατί απεικονίζει το πρόσωπο της Παναγίας πάνω στον σταυρό με τον τρόπο τον οποίο το απεικονίζει και εξέφρασα την άποψή μου» είπε μιλώντας χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

«Η επιστολή μου δεν έχει κανέναν χαρακτήρα ιερού πολέμου, ούτε οργής ούτε τίποτα άλλο», επανέλαβε ο κ. Φιλόθεος.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς την διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για την ανάρτηση της διαφημιστικής αφίσας.

Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων: «είναι βαθύτατα προκλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα των Χριστιανών της πόλης μας ανεξαρτήτως δόγματος και ομολογίας. Ένας σταυρός με μια ημίγυμνη γυναίκα, πιθανώς την Παναγία την οποία περιβάλλουν τα αστέρια της Ευρωπαϊκής Σημαίας (αναφορά στην εικόνα της Παναγίας “Αμώμου Συλλήψεως” ή της Παναγίας της Λούρδης δύο παγκοσμίως σεβαστών θρησκευτικών συμβόλων)»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments