Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος για το τριήμερο-Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, Εθνικές Οδούς

Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος για το τριήμερο-Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, Εθνικές Οδούς

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΜΕ ΓΚΑΖΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ- ΚΟΡΥΝΘΟΥ (ΣΩΤΗΡΗΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Το πρώτο τριήμερο του 2024 ξεκίνησε και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για τον εορτασμό του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Η Πάτρα, λόγω του καθιερωμένου αποκριάτικου καρναβαλιού, έχει την τιμητική της και από νωρίς το πρωί στα ΚΤΕΛ Κηφισού έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο κυρίως από φοιτητές. Ενδεικτικό είναι πως μόνο για σήμερα Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 200 δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ με προορισμό την Πάτρα. Σήμερα τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 5 λεπτά, ενώ συνολικά το τριήμερο θα αναχωρήσουν 400 λεωφορεία. Ενδεικτικό είναι πως την Κυριακή θα αναχωρήσουν 40 λεωφορεία για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής.

Στις προτιμήσεις όμως των εκδρομέων βρίσκονται και άλλοι καρναβαλικοί προορισμοί εκτός από την Πάτρα, όπως η Ξάνθη, η Κοζάνη και το Ρέθυμνο. Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές τις περιοχές η πληρότητα σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 100%.

Το αδιαχώρητο αναμένεται σε λιμάνια, αεροδρόμια και διόδια

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες, όταν και οι περισσότεροι θα έχουν σχολάσει από την εργασία τους, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου από την Αθήνα προς την επαρχία, και στα διόδια τόσο προς Πελοπόννησο όσο και προς Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να δημιουργηθούν ουρές.

Αυξημένη κίνηση προβλέπεται και σε αεροδρόμια και λιμάνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σήμερα έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 11 πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά με 7.959 επιβάτες, το Σάββατο 6 πλοίων με 3.047 επιβάτες και την Κυριακή 8 πλοίων με 1.322 επιβάτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments