Lifestyle

Φουρέιρα: «Όπου πήγαινα άκουγα “ο Αλβανός είναι κακός, άντε μωρή με την Αλβανίδα”»

Φουρέιρα: «Όπου πήγαινα άκουγα “ο Αλβανός είναι κακός, άντε μωρή με την Αλβανίδα”»

Πηγή Φωτογραφίας: INSTAGRAM/foureira

Ελένη Φουρέιρα: "Όταν είδα αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, δεν φοβήθηκα αν ο γιος μου θα πέσει θύμα μπούλινγκ, φοβήθηκα ο γιος μου να μην είναι ο θύτης"

Ανάμεσα στους ομιλητές του τρίτου συνεδρίου του The Upfront Initiative για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο που διοργάνωσε η Lifo, ήταν η Ελένη Φουρέιρα.

Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ρατσισμό που έχει βιώσει η ίδια, το μπούλινγκ αλλά και το κομμάτι της Eurovision που την πλήγωσε αρκετά.

View this post on Instagram

A post shared by Eleni Foureira (@foureira)

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελένη Φουρέιρα εκπροσώπησε την Κύπρο στον μουσικό διαγωνισμό και κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση εντυπωσιάζοντας τους πάντες στο εξωτερικό.

«Ως κορίτσι και σέξι, κατευθείαν κρίνεσαι, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Κρίμα κάποιος να μου βάζει ταμπέλα γιατί θέλω να είμαι σέξι. Δεν το κατάλαβα ποτέ, είμαι αντίθετη να κρίνουμε ανθρώπους για το πώς πρέπει να ντύνονται και να εκφράζονται. Τι σημαίνει προκαλώ όταν φοράω κοντή φούστα; Αφού μου αρέσει. Δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν σεξουαλικά. Με ενδιαφέρει ότι αυτό με εκφράζει, με βολεύει, επειδή χορεύω πολύ κιόλας. Συνήθως αυτό γίνεται μόνο στις γυναίκες, η ποινικοποίηση δηλαδή του sexiness.

Όπου πάω άκουγα “άντε μωρέ με την Αλβανίδα”. Όλο αυτό δημιούργησε έναν δαίμονα μέσα μου και είχα πάντα ένα άγχος, ένα πράγμα που δεν με άφηνε να κοιμηθώ, χωρίς να καταλαβαίνω γιατί. Όσο μεγαλώνει αυτό μέσα σου, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό σε κυνηγάει. Για αυτό όταν απέδειξα ότι δεν έχει σημασία από πού είσαι, μπορούν να σε αποδεχτούν και ως Αλβανίδα, για μένα ήταν απελευθέρωση. Πάντα ένιωθα υπερήφανη, αλλά ένιωθα άγχος αν θα με δεχτούν».

View this post on Instagram

A post shared by Eleni Foureira (@foureira)

Για το γεγονός ότι δεν εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision είπε: «Είναι δικαίωμά τους να μην τους αρέσω. Θύμωσα πολύ όμως. Για αυτό είπα “ναι” αμέσως στην Κύπρο.

Τσαντίστηκα που δεν μου έδωσαν τη σημασία. Τώρα δεν με πειράζει. Και φέτος θα σκίσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments