Πολιτική

Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: [361044] 8ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 4η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Παραιτείται ο γγ του ΥΠΕΣ Μιχ. Σταυριανουδάκης, αποπέμπεται ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ.

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η απόφαση της ευρωβουλευτή της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου να μην είναι εκ νέου υποψήφια,  καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αποπέμπονται ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Συγκεκριμένα, την απόφασή της να μη συμμετέχει ως υποψήφια ευρωβουλευτής στις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου, εάν το ζήτημα με τα newsletter δεν διαλευκανθεί πλήρως, γνωστοποίησε λίγο μετά τις 11:00 σήμερα η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Ασημακοπούλου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι”.

Τη λίστα η ευρωβουλευτής φέρεται να την απέκτησε, χωρίς να είναι πλήρως επιβεβαιωμένο, από συνεργάτη του ΓΓ του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν πλήρως επιβεβαιωθεί, η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών στην επιστολική ψήφο και έχει γίνει τον Μάιο του 2023. Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί το θέμα να κλείσει χωρίς εκπτώσεις, η μεν κ. Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτόν εκτός κούρσας, ο δε κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από ΓΓ του ΥΠΕΣ αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη η εξέλιξη αδικεί την εν γένει παρουσία της Αννας Μισέλ Αημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο και το έργο του Μιχ. Σταυριανουδάκη, αλλά «είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν. Σε εμάς δεν λειτουργούν παραϋπουργεία Δικαιοσύνης, δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Σχολίαζαν ακόμη πέρα από τα παραϋπουργεία, αναφερόμενοι στις καταγγελίας Κοντονή για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019 και ότι «σε αντίθεση με αυτούς που έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments