Πολιτική

Κυβέρνηση: Ψηλά στην ατζέντα ακρίβεια, υγεία και ασφάλεια

Κυβέρνηση: Ψηλά στην ατζέντα ακρίβεια, υγεία και ασφάλεια

Πηγή Φωτογραφίας: [367631] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε τρεις τομείς δίνει έμφαση η κυβερνητική πλειοψηφία.

Αποφασισμένος να μην αφήσει ημέρα να πάει χαμένη είναι ο πρωθυπουργός στην πορεία έως τις κάλπες των ευρωεκλογών και σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί προς δυο κατευθύνσεις για τους επόμενους τρεις μήνες έως και τις 9 Ιουνίου.

Σταδιακά καταρτίζονται σχέδια από το επιτελείο του πρωθυπουργού, στόχος των οποίων είναι να “χτιστεί” ένα καθημερινό πρόγραμμα επισκέψεων σε μεγάλες πόλεις, κατά το πρότυπο που ακολούθησε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών. Εκτός από τη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου, προγραμματίζονται επίσης ταξίδια εκτός Ελλάδας και επαφές με ομογενείς.

Η σχεδόν πανελλαδική περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρυσι απέδωσε καρπούς και ελπίζει να δείξει ουσιαστικά ότι υπάρχει συνέχεια στις εξαγγελίες των τελευταίων μηνών. Και όπως τονίζουν οι συνεργάτες του, η συμφωνία λόγων και έργων είναι ένα από τα ειδοποιά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης και αυτό πρέπει να διατηρηθεί και να συνεχιστεί

Αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί επειγόντως από τα υπόλοιπα τα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν, είναι να διατηρήσουν τη δυναμική της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Πρόσφατα, δόθηκε έμφαση σε τρεις τομείς: την υγεία, την ασφάλεια και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Στην υγεία, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά βήμα προς βήμα στην εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων και την ορθή εφαρμογή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει καθημερινή ενημέρωση, ενώ επισκέφθηκε και δημόσιο νοσοκομείο, κίνηση που συμβολίζει την εστίαση της κυβέρνησης στη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ.

Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά και τα χθεσινά γεγονότα στου Ζωγράφου, η πρωθυπουργική εντολή είναι να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα τα οποία δείχνουν μια εικόνα ανοχής σε όσους προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες.

Αναφορικά με τον αγώνα κατά της ακρίβειας, η οποία αποδεικνύεται πολύ δύσκολος αντίπαλος, στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί έχουν αρχίσει να αποδίδουν ενώ θα βοηθήσει και η επερχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού. Η κυβέρνηση απαντάει στην ακρίβεια με μέτρα κατά των ανατιμήσεων και με αυξήσεις μισθών. «Ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 το 2027. Θα τον πετύχουμε τον στόχο. Ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%. Πέφτει η ανεργία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσεγγίσουν εργαζόμενους», δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασσελάκης, τονίζουν ότι με μια πρόχειρη κοστολόγηση μιλάμε για ένα sequel ακόμα πιο κακοστημένο από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. «Ουσιαστικά, ο κ. Κασσελάκης πήρε τη σκυτάλη από τον κ. Τσίπρα και προσπαθεί και πάλι να τάξει στους πάντες τα πάντα. Ό,τι λέμε εμείς επί δύο, επί τρία, επί πέντε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments