Πολιτική

Μεταναστευτικό: Στο Κάιρο μεταβαίνει ο Κ. Μητσοτάκης

Μεταναστευτικό: Στο Κάιρο μεταβαίνει ο Κ. Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [363048] ΑΤΥΠΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην Αίγυπτο μεταβαίνουν σήμερα, Κυριακή, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και του Βελγίου στο πλαίσιο της συνάντησης που θα διεξαχθεί με τον πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι.

Επί τάπητος θα τεθεί συμφωνία Βρυξελλών- Καΐρου για πακέτο στήριξης της Αιγύπτου που θα υπερβαίνει τα 7 δις ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των αυξημένων ροών που καταγράφονται.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ροές προς τα νότια παράλια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, μόνο στην Κρήτη -η οποία βρίσκεται στο κέντρο αυτού του μεταναστευτικού διαδρόμου- έφτασαν το τελευταίο τρίμηνο 1.500 μετανάστες.

Στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Δημήτρης Καιρίδης επισήμανε ότι η πτώση των μεταναστευτικών ροών ξεπερνά το 90 τοις εκατό στο χερσαίο μέτωπο του Έβρου και το 70% στο θαλάσσιο.

Υπενθυμίζεται ότι συμφωνία για το μεταναστευτικό, η οποία θα συνοδεύεται από ένα πακέτο βοήθειας (δανείων και επιχορηγήσεων), ύψους πάνω από 7 δισ .ευρώ προς την Αίγυπτο, προανήγγειλαν οι Financial Times για την περίοδο 2024 – 2027. Η συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει και στην οχύρωση των συνόρων της Αιγύπτου με τη Λιβύη, από όπου μετανάστες διασχίζουν τη Μεσόγειο για να περάσουν στην Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments