Πολιτική

Ο κύβος ερρίφθη: Σε πολωμένο κλίμα η πρόταση δυσπιστίας

Ο κύβος ερρίφθη: Σε πολωμένο κλίμα η πρόταση δυσπιστίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η τραγωδία στα Τέμπη και η προστασία του κράτους δικαίου δεσπόζουν στην πρόταση δυσπιστίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε, ως αναμενόταν, πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Η έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει στις 19:00.

«Πήραμε τη σημερινή θεσμική πρωτοβουλία για να μπει επιτέλους, ένα τέλος, σε ό,τι προσβάλλει το κράτος δικαίου και εν τέλει σε ό,τι προσβάλλει τον περήφανο ελληνικό λαό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης της ΝΔ που κατέθεσαν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ανέλαβε την πρωτοβουλία, οι ΚΟ των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας.

Όπως έγινε γνωστό από τη Χαριλάου Τρικούπη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

Στην πρόταση δυσπιστίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η πρωτοφανής απαξίωση του κράτους δίκαιου και των θεσμών από την Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η διακυβέρνηση της Χώρας δεν μπορεί να αφεθεί άλλο στα χέρια μιας Κυβέρνησης, η οποία συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της και που, στο βωμό της διατήρησης της εξουσίας και της προστασίας στελεχών της, δεν διστάζει να υπονομεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια διαλεύκανσης μιας πολύνεκρης τραγωδίας, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και φθάνοντας μέχρι το σημείο της παραποίησης αποδεικτικών στοιχειών για να διασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση. Με τις πρακτικές υπονόμευσης της ίδιας της δημοκρατίας αλλά και της απαξίωσης των θεσμών που μετέρχεται η Κυβέρνηση, κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολίτων απέναντι στην πολιτική, στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι η μόνη αγωνία της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση και πως για όλα φταίει ο μοιραίος σταθμάρχης. “Οι πρακτικές της κυβέρνησης προσβάλλουν τη χώρα και την απομακρύνουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και πρέπει να απαντήσουμε στην κραυγή της δικαιοσύνης. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του κατέληξε και είπε ότι καταθέτει πρόταση δυσπιστίας υπογεγραμμένη από τις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας”.

Βορίδης: Ο κ. Ανδρουλάκης είναι εντολοδόχος οικονομικών συμφερόντων

«Επιθυμούμε την άμεση πρόοδο της διαδικασίας και την άμεση συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας», είπε από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, τονίζοντας πως «η Βουλή θα δώσει τις απαντήσεις και ο ελληνικός λαός στις επικείμενες ευρωεκλογές».

Νωρίτερα, παίρνοντας τον λόγο, επισήμανε προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «τα ζητήματα που θέσατε έχουν απασχολήσει όλους μας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα», σημειώνοντας: «Ποιο είναι το προστιθέμενο στοιχείο εδώ, που αλλάζει και σας οδηγεί στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας; Το δημοσίευμα του Βήματος, που τι λέει; Αναφέρεται σε μία υπόθεση που –κυριολεκτικά– δεν καταλαβαίνει κανείς το περιεχόμενό της».

Ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, συμπλήρωσε: «Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments