Πολιτική

Βούλτεψη: Η αντιπολίτευση θέλει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία με στόχο να πέσει η κυβέρνηση

Βούλτεψη: Η αντιπολίτευση θέλει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία με στόχο να πέσει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Τι προκύπτει από αυτήν την πρόταση δυσπιστίας; Προκύπτει ένα κατ’ αρχήν αλαλούμ στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε. 

«Τι προκύπτει από αυτήν την πρόταση δυσπιστίας; Προκύπτει ένα κατ’ αρχήν αλαλούμ στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε. 

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ενώπιον μιας πολιτικής παράνοιας, ενός συνδυασμού δημαγωγίας, πολιτικής ιδιοτέλειας και ανίερων συμμαχιών και συμπράξεων», ανέφερε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, αναφερομένη στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τι προκύπτει από αυτήν την πρόταση δυσπιστίας; Προκύπτει ένα κατ’ αρχήν αλαλούμ στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

Συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη τόνισε: «Ο κ. Κασσελάκης σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών καταγγέλλει την πρόταση μομφής, την οποία συνυπογράφουν όλοι του οι Βουλευτές, λέγοντας ότι θα πρόκειται για μια κοκορομαχία, για μια διαδικασία σόου και ότι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα στοιχηθούν σαν πρόβατα στο μαντρί, ενώ ο ίδιος με τους Βουλευτές του, την ώρα που καταγγέλλει τη διαδικασία, ουσιαστικά τι κάνει; Στοιχίζεται. Όχι εμείς βέβαια. Εμείς στηριζόμαστε πίσω από την αλήθεια και την παράταξή μας.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος μέχρι τώρα έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια τη χώρα με το μνημόνιο το πρώτο και ο οποίος υποτίθεται ότι κατήγγειλε πρακτικές τύπου Novartis, όπου δέκα πολιτικά πρόσωπα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια και ανάμεσά τους στελέχη της ίδιας του της παράταξης που κατήγγειλε αυτά τα οποία έκανε ο κ. Παππάς για τον έλεγχο της ενημέρωσης και για τα οποία καταδικάστηκε για 13-0, έρχεται και συνυπογράφει μια πρόταση δυσπιστίας με τους σκευωρούς της Novartis και με αυτούς που ήθελαν να ελέγξουν την ενημέρωση και καταδικάστηκαν. Πίσω τους στοιχίζονται όλοι οι άλλοι, όλο το συνονθύλευμα του 62% του γελοίου δημοψηφίσματος του 2015. Η ακροδεξιά δεν έχει αλλάξει κάτι. Το ίδιο συνονθύλευμα είναι».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση για το ποιο είναι το κεντρικό της συμπέρασμα, η υφυπουργός απάντησε:

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προκαλέσουν πολιτική ανωμαλία και αποσταθεροποίηση στη χώρα και να πέσει η κυβέρνηση, η οποία βέβαια δεν μπορεί να πέσει, πρώτον γιατί είναι δημοκρατικά εκλεγμένη προσφάτως και δεύτερον διότι διαθέτει άνετη δεδηλωμένη πλειοψηφία μέσα στη Βουλή. Άρα, τελικά τι προσπαθούν να πετύχουν; Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει; Να πετύχουν τι; Αυτό που αναζητά η Δικαιοσύνη; Αυτό το οποίο αναζητούσε η Εξεταστική Επιτροπή; Αυτό που αναζητούν όλοι οι εμπειρογνώμονες, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό; Και είναι πολιτική ανωμαλία όταν υπάρχουν αυτές οι ανίερες συμμαχίες και συμπράξεις με σκοπό την πτώση νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησης».

Αναφέρθηκε, επίσης και στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φαραντούρη λέγοντας:

«Και εδώ έρχεται να προστεθεί και ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος υποστηρίζει ότι μία Ευρωπαία εισαγγελέας μπορεί να ρίξει-δημοκρατικά εκλεγμένη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση- κυβέρνηση. Η οποία Ευρωπαία εισαγγελέας υπερέβη εντελώς στο ρόλο και τις αρμοδιότητές της, κάνοντας δηλώσεις χωρίς να έχει καμία γνώση της δικογραφίας, χωρίς να έχει κάνει καμία έρευνα. Μοναδική της αρμοδιότητα είναι η διερεύνηση απάτης σε βάρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Δεν μπορεί να αποφαίνεται για τίποτε άλλο. Για τα άλλα θα αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments