Πολιτική

Στα χαρακώματα οι πολιτικές δυνάμεις

Στα χαρακώματα οι πολιτικές δυνάμεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για στενή σχέση του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα κάνει λόγο η κυβέρνηση.

Το «εναρκτήριο λάκτισμα» για την τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη, δόθηκε πριν από λίγες ώρες. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, εντός της ολομέλειας αναμένεται να αναπτυχθεί με κάθε λεπτομέρεια, η ρητορική σύγκρουσης, που κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν δημιουργήσει και η οποία θα συνοδεύει τις πολιτικές δυνάμεις τουλάχιστον μέχρι τις κάλπες των ευρωεκλογών. Ίσως και μετά.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ακολουθήσει ρυθμό «σκληρού ροκ». Βασική αρχή της στρατηγικής της ότι δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο και βασικό στοιχείο των επιχειρημάτων της ότι το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ερευνάται από τη δικαιοσύνη, η οποία διαθέτει αυτούσια όλα τα στοιχεία, που μπορούν να οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών.

Σε δεύτερο χρόνο, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη θα επιχειρήσουν να διαλύσουν τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, με την υποσημείωση ότι αυτή η σημαντική συζήτηση δεν είναι χώρος για τυμβωρύχους. Στο πλαίσιο αυτού του χαρακτηρισμού, η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει όχι μόνο το αφήγημα της αντιπολίτευσης, αλλά και το δημοσίευμα της εφημερίδας “Βήμα της Κυριακής”.

Αυτό που έχει σημασία για το κυβερνητικό επιτελείο, ωστόσο, είναι η σύνδεση της εφημερίδας αυτής με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ευθέως από την κυβέρνηση καταγγέλλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως πρόθυμο εντολοδόχο συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος και, όπως λένε, επιλέγουν όχι μόνο να στηριχθούν σε κατηγορίες που απαντώνται με στοιχεία σημείο προς σημείο, αλλά και να προχωρήσουν στην ανώτατη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, λίγες ώρες μετά το επίμαχο δημοσίευμα.

Σημειώνουν με νόημα, μάλιστα, ότι δεν έπραξε ανάλογα, καταθέτοντας πρόταση μομφής, όλο αυτό το διάστημα, όταν στην επικαιρότητα βρίσκονταν θέματα για τα οποία επίσης είχε προσάψει κατηγορίες στην κυβέρνηση, όπως το θέμα του κράτους δικαίου ή των Πανεπιστημίων, αλλά το έπραξε με αφορμή τον τίτλο ενός κυριακάτικου δημοσιεύματος.

Η αντιπολίτευση επέλεξε σε αυτή την αντιπαράθεση να εμφανιστεί με ένα κοινό μέτωπο, όπως αυτό περιγράφεται στην πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόταση, που συνυπογράφουν με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Αιχμή του δόρατος η τραγωδία των Τεμπών και οι καταγγελίες περί συγκάλυψης. Παραπλεύρως, το κράτος δικαίου γενικά, συμπεριλαμβανομένης της διαρροής των email εκλογέων.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει καμιά κατηγορία αναπάντητη.

Στο πλαίσιο αυτό, το «γάντι» της αντιπαράθεσης σήκωσε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας πως «όλα όσα αναδείξατε, τα έχει συζητήσει η Ολομέλεια. Όλα όσα θέσατε είναι ζητήματα που έχουν απασχολήσει την κυβέρνηση, την Ολομέλεια και την κοινή γνώμη».

“Γιατί δεν την καταθέσατε με αυτά τα στοιχεία το προηγούμενο διάστημα, αλλά την Κυριακή; Το κάνατε μετά το δημοσίευμα του Βήματος, για ένα υλικό που βρίσκεται στον ανακριτή και έχει παιχτεί εκείνες τις ημέρες στη δημόσια τηλεόραση», προσέθεσε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Γι’ αυτό σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων μιντιακών συμφερόντων».

Από την κυβέρνηση αναμένεται το θέμα της προνομιακής σχέσης με συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα αυτό να αναδειχθεί επιτακτικά. Ήδη, κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για μετάβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική γελοιοποίηση στη συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος και διαμηνύουν ότι θα σταθούν απέναντι από τις δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν να περάσουν αυτή την εικόνα στους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments