Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας: Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

Πρόταση δυσπιστίας: Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καταγγέλλει πόλεμο συμφερόντων η κυβερνητική πλειοψηφία.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξήχθη για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε πως βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης δυσπιστίας είναι ότι στερείται σοβαρών εναλλακτικών προτάσεων για τη διακυβέρνηση του τόπου. «Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε εξαιτίας του άγχους του κ. Ανδρουλάκη, για την πιθανότητα να είναι τρίτος στις ευρωεκλογές, και της καταρράκωσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια. Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι βασικό χαρακτηριστικό αυτής της πρότασης δυσπιστίας είναι ότι στερείται σοβαρών εναλλακτικών προτάσεων για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Έωλη και προσχηματική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία κομμάτων της αντιπολίτευσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τοποθετούμενος επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Δεν τεκμηριώνεται και δεν προσφέρει τίποτα, ούτε στο πολιτικό κλίμα ούτε κυρίως στην διαλεύκανση του ειδικού θέματος που επικαλείται», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αφού σημείωσε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να απαλύνει τα συναισθήματα των συγγενών των θυμάτων είναι ο δρόμος της κατανομής ευθυνών όπου υπάρχουν, ο δρόμος της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της ανάληψης της ευθύνης εκεί που υπάρχει, επισήμανε ότι «ένα χρόνο μετά, οι ευθύνες είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η δικαιοσύνη δεν έχει μιλήσει ακόμα. Και πάνω σε αυτό το κενό της μη απόδοσης ευθυνών, βρίσκουν χώρο τελικά η κάθε λογής θεωρίες συνωμοσίας».

“Πρέπει να απαντήσετε γιατί ήρθαμε σήμερα εδώ μια πρόταση δυσπιστίας. Εγώ σας πιστώνω κάτι (σ.σ. απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ). Το ό,τι καταφέρατε να βάλετε την αξιωματική αντιπολίτευση από κάτω να υπογράφει, στην πρόταση δυσπιστίας, σας το δίνω. Πράγματι, καταλαβαίνω την πολιτική αξία της κινήσεως. Ενταγμένη σε μια νευρικότητα ενδεχομένως, με τις δημοσκοπήσεις, που εκεί που σας είχαν δεύτερους, σας πήγαν τρίτους. Ως κίνηση σας τη δίνω. Πολλώ δε μάλλον που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τη διαδικασία άνευ αντικειμένου, χωρίς κανένα πολιτικό αποτέλεσμα, κοκορομαχίες. Και αφού τα είπε όλα αυτά, ήρθε και έβαλε υπογραφή“, είπε, από την πλευρά του, ανάμεσα στα άλλα, ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης.

Δεν έδωσε η κυβέρνηση παραποιημένο ηχητικό υλικό, από την τραγική νύχτα στα Τέμπη. Αντιθέτως, ολόκληρο το ηχητικό υλικό έχει δοθεί αυτούσιο και χωρίς καμία επεξεργασία στις δικαστικές αρχές, ανέφερε, από τη μεριά της, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.  Αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα «γνωστής, σοβαρής εφημερίδας», σύμφωνα με την οποία μονταρισμένο ηχητικό, κυκλοφόρησε με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. «Τίποτε πιο στρεβλό, τίποτε πιο αναληθές», είπε η υπουργός για να υπογραμμίσει ότι ουδείς λογικός άνθρωπος αμφιβάλλει, και συνεπώς δεν χρειάζεται καμία μονταζιέρα, πως η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί, αν εκείνη τη μέρα είχαν τηρηθεί οι κανόνες κίνησης των τρένων, κανόνες που παραβιάστηκαν επτά φορές.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στα «μπαζώματα» στα Τέμπη για τα οποία η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι όσοι μιλούν για «μπαζώματα» είναι για τα «μπάζα». Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί ένα αναξιόπιστο δημοσίευμα και πως περίμενε αυτό για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ενώ τα στοιχεία είναι γνωστά από την πρώτη στιγμή του συμβάντος. Χρησιμοποιούν, σημείωσε, όλο αυτό το θολό πράγμα για τα «μπαζώματα»… Αυτοί είναι για τα μπάζα”, είπε το στέλεχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments