Διεθνή

Βρετανία: Προς ιστορική συντριβή οδεύουν οι Συντηρητικοί

Βρετανία: Προς ιστορική συντριβή οδεύουν οι Συντηρητικοί

Πηγή Φωτογραφίας: U.S. President Joe Biden and British Prime Minister Rishi Sunak attend an emergency meeting of leaders at the G20 summit following the overnight missile strike by a Russian-made rocket on Poland, November 16, 2022 in Bali, Indonesia. Leon Neal/Pool via Reuters

Έρχονται ριζικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου θα έρθει αντιμέτωπο με την απόλυτη εκλογική του συντριβή στις κάλπες που αναμένεται να στηθούν στη Βρετανία ως το τέλος του έτους, ενώ οι Εργατικοί αναμένεται να κερδίσουν πάνω από το 70% των εδρών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Survation για λογαριασμό του Best for Britain.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloombeg, oι Τόρις μπορεί να κερδίσουν μόλις 98 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ οι Εργατικοί μπορεί να εξασφαλίσουν έως και 468 έδρες, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 15.000 άτομα για λογαριασμό της δεξαμενής σκέψης και δημοσιεύτηκε στους Sunday Times.

Ο Σούνακ θα χάσει την έδρα του Αν οι δημοσκοπήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σημάνει για τους Συντηρητικούς το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία τους και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ μπορεί να χάσει την έδρα του καθώς το κόμμα του αναμένεται ότι δεν θα κερδίσει ούτε μία έδρα στη Σκωτία ή την Ουαλία

Μια ήττα αυτού του μεγέθους θα σημάνει την πιο ολοκληρωτική ήττα των Τόρις στην ιστορία τους και θα είναι χειρότερη από την ήττα που υπέστησαν το 1997 όταν οι Εργατικοί, υπό την ηγεσία του Τόνι Μπλερ κέρδισαν 418 έδρες έναντι των Συντηρητικών, υπό τον Τζον Μέιτζορ οι οποίοι περιορίστηκαν στις 165 έδρες.

Ο Σούνακ αντιμετωπίζει εκλογές μέσα στους επόμενους 10 μήνες, με τους παρατηρητές να αναφέρουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο ως το πιο πιθανό χρονοδιάγραμμα. Οι Συντηρητικοί βρίσκονται σταθερά πίσω τους Εργατικούς στις δημοσκοπήσεις, ενώ η βάση τους έχει διασπαστεί από την εμφάνιση του δεξιού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος

Αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι οδηγούμαστε σε εκλογές που θα αλλάξουν ριζικά το πολιτικό σκηνικό, καθώς το εκλογικό σώμα απομακρύνεται από τους Τόρις προς διαφορετικές κατευθύνσεις”, δήλωσε η Ναόμι Σμιθ, CEO της Best for Britain.

Άλλα κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών που αναμένεται να χάσουν τις έδρες τους είναι ο καγκελάριος Τζέρεμι Χαντ, η αρχηγός της Βουλής Πένυ Μόρνταντ, ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι και ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 8 Μαρτίου και 22 Μαρτίου και δεν αποκάλυψε το περιθώριο σφάλματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments