Nέα της αγοράς

Κατάρ: Διπλασιάζει την παραγωγή LNG και ναυλώνει 19 πλοία για τη μεταφορά του

Κατάρ: Διπλασιάζει την παραγωγή LNG και ναυλώνει 19 πλοία για τη μεταφορά του

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η QatarEnergy υπέγραψε τέσσερις συμφωνίες για τη ναύλωση 19 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από ασιατικές ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή της.

Η QatarEnergy υπέγραψε τέσσερις συμφωνίες

Η QatarEnergy υπέγραψε τέσσερις συμφωνίες για τη ναύλωση 19 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από ασιατικές ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή της.

Η κινεζική εταιρεία CMES Co. Ltd. και η Shandong MarineGroup Ltd. θα παρέχουν από έξι πλοία η καθεμία, δήλωσε σε εκδήλωση στην Ντόχα ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Saad Al-Kaabi την Κυριακή. Η MISC Bhd της Μαλαισίας θα προμηθεύσει τρία και μια κοινοπραξία των Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. και Hyundai Glovis Co. θα παράσχει τέσσερα. Κάθε πλοίο έχει χωρητικότητα 174.000 κυβικών μέτρων.

Το Κατάρ χρειάζεται περισσότερα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς αυξάνει την ετήσια παραγωγική του ικανότητα από το Βόρειο Πεδίο σε 142 εκατομμύρια τόνους έως το 2030 από 77 εκατομμύρια τόνους που είναι σήμερα.

Στόχος του μικρού αυτού κράτους της Μέσης Ανατολής είναι να αποκαταστήσει την κυριαρχία του στην παγκόσμια αγορά LNG. Τα έργα στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ έχουν υπονομεύσει την κυριαρχία του τα τελευταία χρόνια σε σημείο που και οι τρεις χώρες να εξάγουν περίπου τα ίδια. Ωστόσο, οι ΗΠΑ επέβαλαν πρόσφατα προσωρινό πάγωμα των αδειών για νέα έργα και οι επενδύσεις του Κατάρ στις νέες εγκαταστάσεις του το έβαλαν σε τροχιά να αναλάβει και πάλι τα πρωτεία.

Υπενθυμίζεται ότι η QatarEnergy υπέγραψε άλλη μια συμφωνία ναύλωσης για 25 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Qatar Gas Transport Company Ltd., γνωστή και ως Nakilat, νωρίτερα αυτό το μήνα. Εκτός από τη ναύλωση πλοίων, κατέχει έναν στόλο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Το 2020, υπέγραψε συμφωνίες ορόσημο αξίας 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων με κορεατικά και κινεζικά ναυπηγεία.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments