Πολιτική

Αρβανίτης: “Αποστάσεις” από τον Κασσελάκη για τον φράχτη στον Έβρο

Αρβανίτης: “Αποστάσεις” από τον Κασσελάκη για τον φράχτη στον Έβρο
«Ο στόχος που έχουμε εμείς είναι να έχουμε τουλάχιστον τους 6 ευρωβουλευτές που είχαμε στην προηγούμενη θητεία» σημείωσε ο Κώστας Αρβανίτης αναφορικά με τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Τη θέση του από τον Στέφανο Κασσελάκη αναφορικά με τη χρησιμότητα του φράχτη στον Έβρο διαχώρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΚώστας Αρβανίτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Ειδικότερα, σημείωσε πως «επί της ουσίας δεν λύνει πραγματικά ζητήματα», αντίθετα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος χθες στον ΣΚΑΪ που τον χαρακτήρισε ως «χρήσιμο εργαλείο» απέναντι στις μεταναστευτικές ροές.

Σε ερώτηση, δε, για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης «στρέφει το τιμόνι προς τα δεξιά», ο κος Αρβανίτης είπε: «Όχι δεν το στρέφει προς τα Δεξιά, το στρέφει εκεί που πρέπει να είναι και είναι αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου», προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθύνεται από την Δεξιά μέχρι και την Αριστερά».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Αρβανίτης επεσήμανε:

Κληθείς να σχολιάσει τη διαδικασία επιλογής ευρωβουλευτών

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Βλέπω θετικά τη διαδικασία δηλαδή να μπορεί ένας άνθρωπος μέλος του κόμματος να δηλώσει τη διαθεσιμότητά του να δώσει τη μάχη το θεωρώ θετικό και είναι πιο δημοκρατικό να αποφασίζει το πολιτμπιρό από πάνω προς τα κάτω.

Ερωτηθείς αν είναι θετικός ο εμπλουτισμός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με νέα πρόσωπα Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Είναι πολύ ωραίος ο εμπλουτισμός και είναι πολύ σημαντικό ότι άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά σε ανώτατο επίπεδο να μπαίνουν σε αυτή τη μάχη.

Με αφορμή τη τελευταία γυναικοκτονία

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τη βασική ευθύνη για το τι συμβαίνει σε ότι αφορά την στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων την έχει το υπουργείο. Έχουμε προσλάβει τα τελευταία έξι χρόνια χιλιάδες αστυνομικούς οι οποίοι πρέπει να μας πει ο κ. Χρυσοχοϊδης που βρίσκονται. Γιατί δεν είναι στα τμήματα γιατί δεν έχουμε τους αστυνόμους σε περιπολίες στις γειτονιές; Εδώ στο Βέλγιο τον αστυνόμο της γειτονιάς και τον βλέπουμε και μας γνωρίζει με τα μικρά μας ονόματα.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την εκτίμηση του κ.Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πάνω από το ποσοστό του Μαΐου στις ευρωεκλογές

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Πιστεύω ότι θα πάμε καλά όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι το κοινό που συμμετέχει στις δημοσκοπήσεις είδαμε ότι δεν συμμετέχει απολύτως στην εκλογική διαδικασία οπότε το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Η αποχή θα βοηθήσει πολύ κακές δυνάμεις από ψεκασμένες μέχρι ακροδεξιές. Ο στόχος που έχουμε εμείς είναι να έχουμε τουλάχιστον τους 6 ευρωβουλευτές που είχαμε στην προηγούμενη θητεία.

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις του κ. Κασσελάκη για τον φράχτη

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εγώ θεωρώ ότι ο φράχτης είναι ένα αποτρεπτικό εργαλείο σε ένα βαθμό αλλά επί της ουσίας δεν λύνει πραγματικά ζητήματα. Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο χρήσιμο εργαλείο αλλά αυτό θα το δείξει η ιστορία.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ο κ. Κασσελάκης στρέφει το τιμόνι προς το Κέντρο και τη Δεξιά

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Όχι δεν το στρέφει προς τα Δεξιά, το στρέφει εκεί που πρέπει να είναι και είναι αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου. Λένε πολλοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνεται από το προοδευτικό Κέντρο μέχρι την Αριστερά εγώ διαφωνώ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθύνεται από την Δεξιά μέχρι και την Αριστερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments