Διεθνή

Η Δανία έκλεισε το στενό Great Belt μετά από εκτόξευση ελαττωματικού πυραύλου

Η Δανία έκλεισε το στενό Great Belt μετά από εκτόξευση ελαττωματικού πυραύλου

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Οι Δανοί ζήτησαν από τα πλοία να αποφύγουν την περιοχή ή να αγκυροβολήσουν - Το πρόβλημα με τον ελαττωματικό πύραυλο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια άσκησης του πολεμικού ναυτικού

Οι Δανοί ζήτησαν από τα πλοία να αποφύγουν την περιοχή ή να αγκυροβολήσουν - Το πρόβλημα με τον ελαττωματικό πύραυλο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια άσκησης του πολεμικού ναυτικού

Η Δανία απέκλεισε τον εναέριο χώρο και τον απόπλου στο στενό Great Belt μετά την εκτόξευση ελαττωματικού πυραύλου σε άσκηση του πολεμικού ναυτικού.

Η Εθνική Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας εξέδωσε προειδοποίηση προς τα πλοία να αποφεύγουν μέρος του στενού Great Belt, καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος να πέσουν θραύσματα του πυραύλου και να προκαλέσουν ζημιές. Μάλιστα, ζητήθηκε από τα πλοία να ρίξουν άγκυρα εάν είναι απαραίτητο.

Δανία

Η ναυτική άσκηση των Δανών ξεκίνησε στην περιοχή τον περασμένο Μάρτιο και πρόκειται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός της Δανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα με τον πύραυλο παρουσιάστηκε «κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής δοκιμής όπου ο εκτοξευτής πυραύλων είναι ενεργοποιημένος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί».

«Μέχρι να απενεργοποιηθεί ο εκτοξευτής πυραύλων, υπάρχει ο κίνδυνος ο πύραυλος να εκτοξευτεί και να πετάξει λίγα χιλιόμετρα μακριά», πρόσθεσε ο στρατός.

Η προειδοποίηση αφορά μια περιοχή νοτιοδυτικά της πόλης Korsor, περίπου 4 χιλιόμετρα νότια της γέφυρας Great Belt, η οποία διασχίζει το στενό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments