Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έκπληξη με Κουβέλη – Ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ: Έκπληξη με Κουβέλη – Ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πηγή Φωτογραφίας: 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ / ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΚΟΝΤΑPΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Στις 18 Απριλίου "κληρώνει" για τις προκριματικές εκλογές ενόψει ευρωκάλπης.

Με θεματικές εκδηλώσεις, περιοδείες, ταξίδια και αποκαλύψεις ονομάτων για τις Ευρωεκλογές θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον Απρίλιο, ενώ οι εσωκομματικές προκριματικές εκλογές στις 14 Απριλίου φέρνουν και ένα όνομα από τα παλιά.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (=ΚΕΦΕ) θα είναι ο κ. Φώτης Κουβέλης,  πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι θα είναι 203 στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές στις 14 Απριλίου και θα είναι αυστηρή η αξιόλογη των βιογραφικών, όπως λένε από την Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θα βρεθεί στην Κρήτη για πέντε ημέρες και θα επισκεφθεί τέσσερις νομούς. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή του “Κερατσίνι”, δίνοντας δηλαδή το λόγο στους πολίτες από τα σημερινά Χανιά.

Πάντως, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε για τη δημοσκόπηση: “Το μυαλό μας δεν έχει ξεχειλώσει και δεν μας αφήνουν αδιάφορους τα αποτελέσματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι ανεβαίνουμε σταδιακά μετά το συνέδριο και ότι οι εκλογές είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας αγώνας 100 βαθμών. Πιστεύουμε ότι οι στόχοι μας θα επιτευχθούν.

Μετά την Κρήτη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της Ομογένειας (13-14-15-16 Απριλίου) και θα συναντηθούν με ξένες ηγεσίες, ενώ σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, τρεις μεγάλες εκδηλώσεις αυτό το μήνα με επίκεντρο θέματα της καθημερινότητας, όπως το κράτος δικαίου, η υγεία και η στέγαση έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν.

Στις 18 Απριλίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στις 18 Απριλίου -και μετά την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου- ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ενδέχεται να μεταβεί στην Κύπρο.

Γύρω στις 20 Απριλίου θα ξεκινήσει η “ναυτική” εβδομάδα – σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος θα μεταβεί στα νησιά. Θα ξεκινήσει από το Καστελόριζο, στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα και σε τρίτο χρόνο, τις Κυκλάδες.

Την ερχόμενη Τετάρτη (10 Απριλίου) θα διοργανωθεί εκδήλωση για το κράτος δικαίου, που πρότεινε το κόμμα για τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη- στις 3 Απριλίου θα διοργανωθεί 10ήμερο για την υγεία, πιθανότατα στην Κω. Παράλληλα, δύο ακόμη θεματικές εκδηλώσεις θα αφορούν θέματα στέγασης και συνταξιούχων.

Ο Κασσελάκης δίνει το πόθεν έσχες πριν από τις κάλπες

Στη βάση της σύγκρουσής του με την κυβέρνηση και της προσωπικής αντιπαράθεσης που επιδιώκει με κάθε τρόπο με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση πριν τις ευρωεκλογές αντί για το τέλος Ιουνίου, όπως προβλέπουν και οι τυπικές προθεσμίες.

Ωστόσο, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από το προεδρικό δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ, τις εταιρείες στο Ντέλαγουερ με τα αστακοκάραβα, τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά και τη δικαστική έρευνα για τη διαδρομή του χρήματος από την OSIOS στη Left Media, δεν είχε άλλον δρόμο από το να κλείσει νωρίτερα την υπόθεση επικοινωνιακά.

Κι αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης θέλει να έχει τη δυνατότητα να χτυπά τον κ. Μητσοτάκη στο πόθεν έσχες του στο πλαίσιο της σύγκρουσης της κ. Ακρίτα με την οικογένεια, η οποία από σήμερα παίρνει τη δικαστική οδό.

Στη σύγκρουση αυτή, ωστόσο, δεν βρίσκει και πολλούς συμμάχους εντός του κόμματος, καθώς τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και σειρά στελεχών όπως ο Νίκος Καρανίκας και ο Χρήστος Γιαννούλης πήραν διακριτές αποστάσεις από την κ. Ακρίτα και από τον ίδιο τον πρόεδρο. Κι αυτό γιατί η εμμονή σε προσωπικές επιθέσεις δεν προσθέτει πολιτικά ούτε ουσιαστικά στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και δίνει την ευκαιρία στον αντίπαλο να αλλάξει την ατζέντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments