Nέα της αγοράς

Σε αύξηση των τιμών κατά 15% περίπου προχώρησαν τα Starbucks

Σε αύξηση των τιμών κατά 15% περίπου προχώρησαν τα Starbucks

Πηγή Φωτογραφίας: Courtesy of Starbucks

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Starbucks επιβεβαίωσε στο Business Insider ότι οι τιμές στα καταστήματα σε όλη την Καλιφόρνια αυξήθηκαν ως απάντηση στο νέο κατώτατο μισθό. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Σε αύξηση των τιμών κατά 15% περίπου προχώρησαν τα Starbucks στην Καλιφόρνια, με τα είδη των μενού τους να εμφανίζονται πλέον στις προθήκες και τους καταλογους με ανατιμήσεις από 0,50 έως και 1 δολάριο.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Starbucks επιβεβαίωσε στο Business Insider ότι οι τιμές στα καταστήματα σε όλη την Καλιφόρνια αυξήθηκαν ως απάντηση στο νέο κατώτατο μισθό. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Εάν για κάθε εργάσιμη ημέρα, ένας πελάτης των Starbucks επέλεγε τη συνήθη παραγγελία του, την οποία πλέον έβλεπε αυξημένη κατά 0,80 δολάρια, ή λίγο πάνω από το 15% μιας παραγγελίας των 5 δολαρίων, η όποια ανατίμηση θα φάνταζε κανονική και η αντίδραση υπερβολική.

Εάν όμως πολλαπλασίαζε αυτό το ποσό με 260 ροφήματα (περίπου ο αιρθμός των εργάιμων ημερών στις ΗΠΑ), θα ερχόταν αντιμέτωπος με ένα επιπλέον κόστος ύψους 208 δολαρίων το χρόνο για να αγοράσει ένα μόνο ρόφημα από το μενού της αμερικανικής αλυσίδας – ένα ποσό που θα αυξανόταν περισσότερο, αν αγόραζε και καφέ ή και κάποιο άλλο σνακ.

Αντιδράσεις Αν και η αύξηση έχει σκοπό να αντισταθμίσει το υψηλότερο εργατικό κόστος – και η εταιρεία Starbucks αύξησε το κατώτατο όριο μισθών της σε όλη την Καλιφόρνια για να αποτρέψει τη συμπίεση των μισθών – είναι δύσκολο για ορισμένους τακτικούς πελάτες της να… καταπιούν την αλλαγή, ακόμη και αν συμφωνούν ότι οι baristas τους πρέπει να πληρώνονται περισσότερο.

«Είναι τόσο γελοίο που σιγά σιγά στρέφομαι στη μηχανή Nespresso για να φτιάχνω τον καφέ μου», έγραψε ένας χρήστης του Reddit με έδρα την Καλιφόρνια σχετικά με την αύξηση του Απριλίου. «Ντροπή σας, Starbucks».

Άλλοι παραπονέθηκαν ότι η τυπική παραγγελία τους αυξήθηκε κατά ένα δολάριο ή και περισσότερο. Και, ενώ πληρώνονται περισσότερο, οι baristas είναι δυσαρεστημένοι με την επιλογή της Starbucks να μετακυλήσει το υψηλότερο εργατικό κόστος και στον πελάτη.

Οι baristas σηκώνουν το βάρος Αν και η αύξηση της τιμής μπορεί να είναι ενοχλητική για κάποιους, υπάρχουν και εκείνοι που συνεχίζουν κανονικά τις συνηθισμένες παραγγελίες τους.

Baristas σε Starbucks στην Καλιφόρνια επισήμαναν στο Business Insider ότι η αύξηση δεν εμπόδισε τους τακτικούς πελάτες τους να κάνουν τις συνηθισμένες παραγγελίες τους.

«Οι αντιδράσεις των πελατών στις υψηλότερες τιμές μέχρι στιγμής δεν ήταν “πολύ καλές”, ενώ ορισμένοι ήταν αγενείς προς τους υπαλλήλους της καφετέριας ως αποτέλεσμα». Παρά το γεγονός ότι είναι έκπληκτοι για την εξέλιξη αυτή και την πρόσκαιρή τους αντίδραση,κ στη συνέχεια προχωρούν και παραγγέλνουν κανονικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments