Nέα της αγοράς

Special Olympics Hellas – Attica Group: Στο επίκεντρο ο αθλητισμός για τους κατοίκους των νησιών

Special Olympics Hellas – Attica Group: Στο επίκεντρο ο αθλητισμός για τους κατοίκους των νησιών

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Special Olympics Hellas

Η νέα συνεργασία που αναπτύσσουν για την προσεχή τριετία ο Όμιλος Attica με τα Special Olympics Hellas εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο: στην ενίσχυση της συμπερίληψης, μέσω του αθλητισμού, σε περιοχές της νησιωτικής χώρας.

Η δυνατότητα ίσων ευκαιριών και ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών σε παροχές και σε κοινωνικές δραστηριότητες αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο «στοίχημα» της κοινωνικής συμπερίληψης.

Την ίδια στιγμή, η ανάγκη για ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων σε περιοχές μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα και πολύ περισσότερο στα νησιά της χώρας αναδεικνύεται έντονη στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτόν, οι δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους σε πολλαπλά επίπεδα και στην αναβάθμιση, τελικά, της ποιότητας ζωής των κατοίκων στη νησιωτική χώρα αποδεικνύονται απαραίτητες και πολύτιμες. Κρίσιμος, σε αυτές τις προσπάθειες, είναι ο ρόλος της κοινωνικής εκπαίδευσης, τόσο μέσα από τις σχολικές δομές όσο και ευρύτερα.

Η νέα συνεργασία που αναπτύσσουν για την προσεχή τριετία ο Όμιλος Attica με τα Special Olympics Hellas εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο: στην ενίσχυση της συμπερίληψης, μέσω του αθλητισμού, σε περιοχές της νησιωτικής χώρας. Για τον Όμιλο Attica η στήριξη των κατοίκων στα νησιά στα οποία δραστηριοποιείται και η ανταπόκρισή της στις ανάγκες τους, μέσω των πολλαπλών δράσεων που υλοποιεί, αποτελούν διαχρονικά μια σταθερή προτεραιότητα. Από την πλευρά τους, τα Special Olympics Hellas εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες, μέσα από το πολύτιμο έργο τους, εστιάζουν στη συμπερίληψη μέσω του αθλητισμού.

«Η σημαντική συνεισφορά των Special Olympics Hellas συνοψίζεται σε τέσσερις λέξεις: σεβασμός, αποδοχή και κοινωνική συμμετοχή. Με το σημαντικό σας έργο συμβάλλετε στην ενεργή παρουσία των συνανθρώπων μας στην κοινωνία και στη διαμόρφωση μιας πραγματικότητας όπως επιτάσσει ο σύγχρονος τρόπος συμβίωσης, σε μια κοινωνία που αλλάζει διαρκώς» επεσήμανε ο πρόεδρος του Ομίλου Attica, κ. Κυριάκος Μάγειρας, κατά την υπογραφή της συμφωνίας. «Μέσα από την πολύπλευρη συνεργασία μας, βρίσκουμε έναν σύμμαχο προς δύο κατευθύνσεις: Αφενός, συμβάλλουμε στη συμπερίληψη και, αφετέρου, δημιουργούμε αξία για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, οι οποίες αποτελούσαν πάντα το επίκεντρο της κοινωνικής μας ευαισθησίας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, πρέσβης ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας επεσήμανε ότι «θέσαμε τα θεμέλια μιας συνεργασίας η οποία θα προχωρήσει στο μέλλον», επισημαίνοντας παράλληλα: «Η γενναιόδωρη δωρεά του Ομίλου Attica θα δώσει μια επιπλέον ώθηση στην εξάπλωση των Special Olympics Hellas, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ιδιαίτερα στα νησιά μας, μεταφέροντας το ευγενές μήνυμα του Κινήματός μας για μια κοινωνία ανθρώπινη και συμπεριληπτική χωρίς αποκλεισμούς».

Με τη συνένωση των δυνάμεών τους, τα Special Olympics Ηellas και ο Όμιλος Attica έχουν στόχο να υποστηριχθεί η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στα ελληνικά νησιά για συμμετοχές στα υφιστάμενα προγράμματα των Special Olympics Hellas καθώς και η ενίσχυσή τους σε σημαντικά λιμάνια και νησιά των Κυκλάδων & του Β. Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Attica γίνεται χρυσός χορηγός των Special Olympics Hellas παρέχοντας χρηματοδότηση στη λειτουργία των σχετικών προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός, για τα έτη 2024, 2025 και 2026.

Με την αρωγή της εταιρείας αναμένεται να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες προκειμένου να υλοποιηθούν οι τοπικές δράσεις. Όπως, για παράδειγμα, με την προσθήκη νέων αθλημάτων, αλλά και με την αναζήτηση και ένταξη νέων καθηγητών Φυσικής Αγωγής οι οποίοι θα έχουν εκπαιδευτεί στους κανονισμούς και στη φιλοσοφία των Special Olympics. Στόχο αποτελεί, παράλληλα, η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων των νησιών, ενισχύοντας το πρόγραμμα εθελοντισμού των Special Olympics Ηellas.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να επωφεληθεί και το Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» – «Play Unified: Learn Unified» των Special Olympics International. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται σε 21 χώρες, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν μαζί (μικτές ομάδες) σε αθλητικές δράσεις, προάγοντας την αξία της ουσιαστικής συμπερίληψης. Όπως προβλέπεται, στο πρόγραμμα αναμένεται πλέον να ενταχθούν 10 Σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τα νησιά των Κυκλάδων (Σύρος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη) και 8 Σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Β. Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος), με τη συμμετοχή 260 μαθητών και 30 εκπαιδευτικών.

«Ως Όμιλος, αναζητούμε και καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά κάθε ευκαιρία που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες ώστε να υπάρξουν κοινότητες, μακριά από κάθε είδους αποκλεισμό. Δεν θα ευχηθώ λοιπόν καλή αρχή, θα ευχηθώ καλή σύμπλευση με ανοιχτούς ορίζοντες» υπογράμμισε ο κ. Μάγειρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments