EDITOR'S PICK

Πώς η αισθητική της ομορφιάς μας βοηθά να πειραματιστούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη γυναικεία φύση

Πώς η αισθητική της ομορφιάς μας βοηθά να πειραματιστούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη γυναικεία φύση

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Kylie Jenner

Νομίζω ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για την έκφραση και την ελευθερία της επιλογής.

Ζούμε στην εποχή της αισθητικής του διαδικτύου. Είτε μας λένε να ρομαντικοποιήσουμε τις πιο απλές πτυχές της ημέρας μας είτε να υιοθετήσουμε την “ενέργεια του πρωταγωνιστή”, έχουμε βρεθεί σε μια εποχή όπου είναι συνηθισμένο, ίσως και ενθαρρυντικό, να βγούμε έξω από τη ζωή μας και να κοιτάξουμε μέσα από το φακό μιας διαφορετικής οπτικής. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι πηγαίνω στο παντοπωλείο. Αν το Instagram και το TikTok με έχουν διδάξει κάτι, δεν πάω απλώς εκεί. Περιπλανιέμαι στους διαδρόμους του τοπικού μου καταστήματος, ακούω μουσική που ταιριάζει σε ρομαντική κομεντί και ψάχνω τα τέλεια υλικά για να φτιάξω ένα “κοριτσίστικο δείπνο”. Αν περνάω ένα Σάββατο στο σπίτι, δεν περνάω απλώς ένα Σάββατο στο σπίτι. Ζω την καλύτερή μου cottagecore ζωή, πίνοντας τσάι από βότανα, διαβάζοντας ένα βιβλίο και υιοθετώντας έναν άνετο τρόπο ζωής.

Ένας από τους πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να εκφράσετε αυτές τις διαθέσεις και τις προοπτικές είναι μέσω της ομορφιάς. Αλλάξτε την εμφάνισή σας, αλλάξτε τη ζωή σας, σωστά; Από τη μία πλευρά, νομίζω ότι αυτή είναι μια ευγενής επιδίωξη. Για μένα, είναι ουσιαστικά μια πρακτική στην καινοτομία και την ευγνωμοσύνη -καλλιέργεια ενθουσιασμού και ικανοποίησης στους κατά τα άλλα ασήμαντους τομείς της ζωής. Από την άλλη πλευρά, μπορώ να δω τα μειονεκτήματα. Η συνεχής υιοθέτηση ενός χαρακτήρα ή το να παίζεις έναν ρόλο θα μπορούσε να καταλήξει σε κούραση. Επιπλέον, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές δυνατότητες και προοπτικές που σχεδόν με κουράζουν στο να λάβω μια απόφαση.

Πρόσφατα, όμως, βλέπω την αισθητική του διαδικτύου υπό διαφορετικό πρίσμα. Η εναλλαγή μεταξύ τους, η επιλογή διαφορετικής εμφάνισης και η έκφραση μιας διαφορετικής πλευράς της προσωπικότητάς μου μοιάζει πολύ με ελευθερία. Έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για το να παίζεις έναν χαρακτήρα ή να εγκαταλείπεις τον εαυτό σου- πρόκειται για το να αγκαλιάζεις όλες τις πτυχές του εαυτού σου. Έχει να κάνει με τον πειραματισμό και τον επαναπροσδιορισμό της γυναικείας φύσης. Πρόκειται για την έκφραση του εαυτού μας με τρόπους που, ιστορικά, δεν ήταν διαθέσιμοι σε εμάς. Ίσως η διαδικτυακή αισθητική να είναι τόσο δημοφιλής επειδή μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από το κοινωνικό καλούπι του τι “πρέπει να είναι” ή “πρέπει να μοιάζει” μια γυναίκα.

Νομίζω ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για την έκφραση και την ελευθερία της επιλογής. Αυτό γίνεται ακόμη πιο εμφανές αν αναλογιστούμε ότι πολλές από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές ομορφιάς είναι αντιφατικές. Η απλή, γλυκιά ζωή του cottagecore έρχεται σε αντιπαράθεση με την επιτυχία και τα υψηλά stakes της ήσυχης πολυτέλειας. Η “κοριτσίστικη και αθώα κοκέτα” αντιπαραβάλλεται με τα αποπνικτικά και κυριαρχικά “μάτια σειρήνας” ή το “μακιγιάζ εκδίκησης”. Πρόκειται για μια οπτική αναπαράσταση των πολύπλευρων ταυτοτήτων μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments