Διεθνή

Το Βατικανό «αφορίζει» την παρένθετη μητρότητα και την αλλαγή φύλου

Το Βατικανό «αφορίζει» την παρένθετη μητρότητα και την αλλαγή φύλου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το Βατικανό «αφορίζει» την παρένθετη μητρότητα και την αλλαγή φύλου

Η νέα διακήρυξη της Αγίας Έδρας - που ετοιμαζόταν επί 5 χρόνια - χαρακτηρίζει «παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» την παρένθετη μητρότητα και οποιαδήποτε επέμβαση προσδιορισμού του φύλου. Ωστόσο, αναφέρει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα Πηγή: Protagon.gr

Στη διακήρυξη αυτή το Βατικανό απορρίπτει τη «θεωρία του φύλου» ή αλλιώς την ιδέα ότι το φύλο κάποιου μπορεί να επαναπροσδιοριστεί κατά βούληση. Όπως αναφέρει το κείμενο, ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα ως βιολογικά ξεχωριστά όντα, και οι άνθρωποι δεν πρέπει να επιχειρούν να «κάνουν τον εαυτό τους Θεό». «Οποιαδήποτε παρέμβαση αλλαγής φύλου, κινδυνεύει να απειλήσει τη μοναδική αξιοπρέπεια που έχει λάβει το άτομο από τη στιγμή της σύλληψης» γράφει η διακήρυξη. Διαχωρίζονται, πάντως, οι περιπτώσεις εγγενούς ή επίκτητης φυλοσύνδετης ανωμαλίας οι οποίες μπορούν να «διορθωθούν» με ιατρική παρέμβαση. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα.

Παρ’ όλα αυτά η νέα διακήρυξη της Αγίας Έδρας καταγγέλλει ως αντίθετο προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια «το γεγονός ότι, σε ορισμένα μέρη, άνθρωποι φυλακίζονται, βασανίζονται ή ακόμη και σκοτώνονται αποκλειστικά και μόνο λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού». Σύμφωνα με το νέο κείμενο, αναφέρει το Associated Press, το βιολογικό φύλο και ο κοινωνικοπολιτισμικός ρόλος του φύλου μπορούν να διακριθούν αλλά όχι να διαχωριστούν.

Η διεθνής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα χαρακτηρίζει επικίνδυνη τη νέα απόφαση του Βατικανού εκφράζοντας ανησυχίες ότι στο όνομα αυτής αυτή μπορεί να διαπραχθούν αδικήματα. Η παρένθετη μητρότητα είναι «αξιοθρήνητη» και πρέπει να αποτελέσει οικουμενικό αδίκημα Το Βατικανό επιβεβαιώνει και επισήμως την αντίθεσή του προς την παρένθετη μητρότητα, την οποία χαρακτηρίζει «αξιοθρήνητη» και «σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού». Σύμφωνα με την «Dignitas Inifinita», η παρένθετη μητρότητα, «πρώτα και κύρια», παραβιάζει τα δικαιώματα του παιδιού, και ιδιαίτερα το δικαίωμα να έχει «πλήρως ανθρώπινη» – και όχι τεχνητώς προκληθείσα – προέλευση και τα μετατρέπει σε «απλό αντικείμενο».

Στο κείμενο των 20 σελίδων αναφέρεται ακόμη ότι η παρένθετη μητρότητα πρέπει να μετατραπεί σε οικουμενικό αδίκημα… Η διακήρυξη επαναβεβαιώνει την αντίθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία και στις αμβλώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments