Διεθνή

Ο Νετανιάχου δεν είχε ενημερωθεί για το χτύπημα που σκότωσε τους τρεις γιους του επικεφαλής της Χαμάς

Ο Νετανιάχου δεν είχε ενημερωθεί για το χτύπημα που σκότωσε τους τρεις γιους του επικεφαλής της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Οι δυνάμεις του Ισραήλ σκότωσαν τρεις γιους του επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σε αεροπορικό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν ανώτερους διοικητές ή πολιτικούς, περιλαμβανομένου του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσαν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Νετανιάχου και ισραηλινός στρατός δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες

Οι δυνάμεις του Ισραήλ σκότωσαν τρεις γιους του επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σε αεροπορικό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν ανώτερους διοικητές ή πολιτικούς, περιλαμβανομένου του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσαν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Επικαλούμενο ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους, το πρακτορείο ειδήσεων Walla μετέδωσε ότι τόσο ο Νετανιάχου όσο και ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το πλήγμα, το οποίο συντόνισαν ο ισραηλινός στρατός και η υπηρεσία Πληροφοριών Σιν Μπετ.

Σύμφωνα με το Walla, οι Αμίρ, Μοχάμαντ και Χάζεμ Χανίγια αποτέλεσαν στόχο του χτυπήματος, επειδή ήταν μαχητές και όχι εξαιτίας της συγγένειας με τον επικεφαλής της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες από το πλήγμα σκοτώθηκαν και τέσσερα εγγόνια του Χανίγια.

Προς το παρόν, το γραφείο του Νετανιάχου και ο ισραηλινός στρατός δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες του Walla.

Ο θάνατος συγγενών του Χανίγια ενδέχεται να περιπλέξει περαιτέρω τις ήδη δύσκολες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο επικεφαλής της Χαμάς δήλωσε ότι το παλαιστινιακό κίνημα έχει θέσει «ξεκάθαρα και συγκεκριμένα» αιτήματα, για να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε κατάπαυση πυρός.

«Ο εχθρός πλανάται αν πιστεύει ότι στοχοθετώντας τους γιους μου, στο απόγειο των διαπραγματεύσεων και προτού το κίνημα στείλει την απάντησή του, θα ωθήσει τη Χαμάς να αλλάξει τη στάση της», τόνισε ο Χανίγια χθες Τετάρτη.

Οι εκκλήσεις για την επίτευξη εκεχειρίας αυξάνονται παγκοσμίως, καθώς ο πόλεμος εισήλθε στον έβδομο μήνα του, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες.

Η Χαμάς ζητεί να τερματιστεί η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, να αποσυρθούν τα στρατεύματα από τον παλαιστινιακό θύλακα και να επιτραπεί στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ζητεί την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς και τονίζει ότι δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, αν δεν εξαλείψει τη Χαμάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments