Πολιτική

Στους Δελφούς μεταφέρεται η σύγκρουση στην κεντροαριστερά

Στους Δελφούς μεταφέρεται η σύγκρουση στην κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τσίπρας, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης αναμένεται να δώσουν το "παρών" στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ.

Η σύγκρουση μεταξύ της Προοδευτικής Συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ για την ηγεμονία της κεντροαριστεράς έχει ενταθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη διασταύρωσαν και πάλι χθες τα βέλη τους, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις τους ο ένας εναντίον του άλλου ενόψει της 9ης Ιουνίου. ντας τις επιθέσεις μεταξύ τους με ορίζοντα την 9η Ιουνίου. Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, «ο κ. Ανδρουλάκης την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εντέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον κ. Ανδρουλάκη για το «αμίμητο: ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική!».

«Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ. Κατά τα άλλα, ευχόμαστε στον κ. Ανδρουλάκη να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε» κατέληξε, κατόπιν αυτών, σε ανακοίνωσή του το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Η συνέχιση της κούρσας για την επικράτηση της κεντροαριστεράς αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανεβαίνουν στο βάθρο σήμερα το μεσημέρι και τον Στέφανο Κατσελάκη να παίρνει τη σκυτάλη αύριο στο Φόρουμ των Δελφών.

Στη δεύτερη δημόσια εμφάνισή του μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στο σύνολο της εικόνας της διεθνούς πολιτικής, εστιάζοντας στους κινδύνους από την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων, αλλά και στην ανάγκη κοινών βημάτων για τις προοδευτικές δυνάμεις. Το ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα για την Ευρώπη αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησε τις εξελίξεις στην ΕΕ με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές, την ευρωπαϊκή οικονομία και τα κονδύλια ανασυγκρότησης. Ο πρώην πρωθυπουργός και ο Επίτροπος Π. Τζεντιλόνι διατηρούν επίσης πολύ καλές σχέσεις, καθώς έχουν συνεργαστεί στενά στις συνεδριάσεις του Ευρωσοσιαλιστικού Κόμματος (PES), στο οποίο ανήκει συστηματικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε χθες τον εκλογικό του στόχο για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές και σχολίασε ως “σαχλαμάρες” το αίτημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές υπό την επιτήρηση διεθνών παρατηρητών. Λίγες ώρες μετά, «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις 9 Ιουνίου θα σκίσουμε. Πάμε δυνατά» αντέτεινε από το Περιστέρι ο κ. Κασσελάκης, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, κατά την παρουσίαση του δεύτερου κύματος υποψηφιοτήτων για τις Προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments