Τεχνολογία

Η άγνωστη λειτουργία της Google που σου γλιτώνει λεφτά -Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις

Η άγνωστη λειτουργία της Google που σου γλιτώνει λεφτά -Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: medianama.com

Ενημέρωση στους οδηγούς για την ύπαρξη καμερών έρχονται να δώσουν τα smartphones μέσω σχετικών και νόμιμων εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί.

Σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί για τους οδηγούς η δυνατότητα των Χαρτών της Google να αναπαράγουν ειδοποιήσεις όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει σε ένα σταθερό σημείο ελέγχου ταχύτητας της τροχαίας.

Στα βασικά αίτια πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων συγκαταλέγεται η παραβίαση των ορίων ταχύτητας, με τις αρμόδιες αρχές να καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να δώσουν τέλος σε αυτή την ιδιαίτερα επικίνδυνη συνήθεια.

Ένα εκ των βασικών «όπλων» των αρμόδιων αρχών είναι οι κάμερες ταχύτητας που «συλλαμβάνουν» όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι, φροντίζοντας για την παραδειγματική τιμωρία τους.Με τη βοήθεια, ωστόσο, της τεχνολογίας, οι οδηγοί μπορούν να γίνουν… αόρατοι στα τεχνικά μέσα καταγραφής παραβάσεων. Εμείς παραθέτουμε τους τρόπους, χωρίς ωστόσο να επιδοκιμάζουμε την οποιαδήποτε αξιοποίηση των εν λόγω πληροφοριών για την ανάπτυξη ταχυτήτων που θα θέσουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Ενημέρωση στους οδηγούς για την ύπαρξη καμερών έρχονται να δώσουν τα smartphones μέσω σχετικών και νόμιμων εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί.

Αυτές ενσωματώνουν στις υπηρεσίες που προσφέρουν ενημέρωση για τα όρια ταχύτητας που ισχύουν σε έναν δρόμο, για την παρουσία ραντάρ ταχύτητας ακόμη και για την παρουσία κινητών συνεργείων της Τροχαίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Χάρτες της Google, που πληροφορούν έγκαιρα τον οδηγό για την ύπαρξη τεχνικού μέσου καταγραφής παραβάσεων, επιτρέποντάς του να καταφύγει άμεσα στο πεντάλ του φρένου.

Μάλιστα οι Χάρτες της Google δίνουν τη δυνατότητα σε έναν χρήστη να τους ενημερώσει και για την παρουσία κινητών ραντάρ, κάτι που θα πρέπει να κάνει χειροκίνητα.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει την «Προσθήκη Αναφοράς», ορίζοντας το σημείο όπου καραδοκεί ραντάρ ταχύτητας. Στη συνέχεια αυτή η πληροφορία φτάνει μέσω του cloud και στους υπόλοιπους οδηγούς που χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή, οι οποίοι περνώντας από το ίδιο σημείο, μπορούν να ενημερώσουν εκ νέου το σύστημα αν το κινητό ραντάρ εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί ή όχι.

Άλλες δημοφιλείς εφαρμογές με ανάλογα χαρακτηριστικά είναι εκείνες των Waze, Coyote, Camsam και Radarbot.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ορισμένα συστήματα πλοήγησης (βλ. TomTom) στα σύγχρονα αυτοκίνητα προσφέρουν οπτικοακουστική ενημέρωση στον οδηγό για τις κάμερες ταχύτητας, επιτρέποντάς του να μην μπει σε… περιπέτειες.

Επαναλαμβάνουμε, ωστόσο, ότι οι διάφορες τεχνολογίες που παρέχουν ενημέρωση για την παρουσία των καμερών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσα παραβίασης του νόμου, πολλώ δε μάλλον όταν η υπερβολική ταχύτητα κοστίζει ζωές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments