Πολιτική

«Κόντρα» Θεμιστοκλέους – Νοτοπούλου: «Περισσότερο σεβασμό» – Ξαναστήσαμε το ΕΣΥ στα πόδια του

«Κόντρα» Θεμιστοκλέους – Νοτοπούλου: «Περισσότερο σεβασμό» – Ξαναστήσαμε το ΕΣΥ στα πόδια του

Πηγή Φωτογραφίας: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Είμαι 20 χρόνια νευροχειρουργός και τα κίνητρα μου δεν είναι αυτά που περιγράφετε. Λίγο περισσότερο σεβασμό λοιπόν, ως προς εμένα, όταν μιλάτε για κίνητρα, με τα οποία έχουμε μπει στην πολιτική», ήταν η απάντηση του κ. Θεμιστοκλέους, στην αναφορά της κυρίας Νοτοπούλου

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης που εξελίσσεται στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ.

«Είμαι 20 χρόνια νευροχειρουργός και τα κίνητρα μου δεν είναι αυτά που περιγράφετε. Λίγο περισσότερο σεβασμό λοιπόν, ως προς εμένα, όταν μιλάτε για κίνητρα, με τα οποία έχουμε μπει στην πολιτική», ήταν η απάντηση του κ. Θεμιστοκλέους, στην αναφορά της κυρίας Νοτοπούλου σε κυβερνητικά στελέχη, πρόθυμα να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, εις βάρος της ζωής και της υγείας των πολιτών. Η βουλευτής αναφέρθηκε και σε «έρευνα από την ευρωπαϊκή εισαγγελία, για απάτη 2,5 δισ. ευρώ» και «ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι στο Ταμείο Ανάκαμψης», και όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει ούτε ένα κοκαλάκι που να μην το έχει δεσμεύσει για τους φίλους και τους κολλητούς».

«Είπατε τη λέξη ‘δεν ντρέπεστε’. Θα σας μιλήσω με τα στοιχεία από την έκθεση του ΟΑΣΑ που αναφέρει ότι η ιδιωτική δαπάνη είναι στο 33% το 2023, ενώ ήταν 35% επί ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο υφυπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Είπατε ότι μειώσαμε τη δημόσια χρηματοδότηση. Σας λέω, είναι 852 εκατομμύρια παραπάνω. Αν θέλετε να κάνουμε το δημόσιο διάλογο με ατάκες για ιδιωτικοποίηση και με ύβρεις προς τους ομιλητές, αλλά όσο είμαι σε αυτή την αίθουσα, θα σας λέω τα στοιχεία. Οπότε απαντήστε με στοιχεία. Πράγματι, υπάρχουν περιοχές της χώρας, κλινικές της χώρας που έχουμε πρόβλημα. Αλλά είναι 12.000 παραπάνω το προσωπικό, από το 2019 και μετά. Τι να κάνουμε;».

«Ο κ. Γεωργιάδης θα μείνει στην ιστορία ως ο εμπνευστής και συγγραφέας της τελευταίας πράξης του ελληνικού δράματος»

«Ο κ. Γεωργιάδης θα μείνει στην ιστορία ως ο εμπνευστής και ο συγγραφέας της τελευταίας πράξης του ελληνικού δράματος, πιστός υπηρέτης του οράματος του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαλύσει πλήρως το κοινωνικό κράτος», είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία, σε έντονο ύφος απευθύνθηκε στα κυβερνητικά έδρανα, λέγοντας: «Έρχεστε να αποτελειώσετε το ΕΣΥ, έρχεστε να εισάγετε το ιδιωτικό ΕΣΥ. Γιατί στη δική σας αντίληψη η υγεία είναι πεδίο κερδοσκοπίας. Όλες οι ρυθμίσεις που φέρνετε απαξιώνετε ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας. Να σας θυμίσω, ότι με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι είχαν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα 19.000 προσλήψεις έγιναν, 127 ΤΟΜΥ. Ξαναστήσαμε το ΕΣΥ στα πόδια του. Δεν ντρέπεστε λίγο; Που στήναμε κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης, για να μην πεθαίνει ο κόσμος που είχατε αφήσει τα παιδιά του ελληνικού λαού, χωρίς εμβόλια; Δεν ντρέπεστε;».

«Ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εμείς στην πολιτική είναι για να υπηρετούμε τον άνθρωπο. Τα δικαιώματα του, την υγεία, τη ζωή του. Ο λόγος για τον οποίο εσείς αποδεικνύετε, με τις πράξεις σας, ότι βρίσκεστε στην πολιτική, είναι για να υπηρετείτε συμφέροντα και σήμερα, είστε πιο πρόθυμοι από ποτέ, να εξυπηρετήσετε εκείνα τα συμφέροντα, εις βάρος της ίδιας της ζωής και της υγείας των πολιτών. Είστε σήμερα πρόθυμοι να διαλύσετε το ΕΣΥ», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments