Nέα της αγοράς

Ο Ν. Σταθόπουλος επιβεβαίωσε το «τέλος εποχής» της BC από τη Nova

Ο Ν. Σταθόπουλος επιβεβαίωσε το «τέλος εποχής» της BC από τη Nova

Πηγή Φωτογραφίας: NOVA.GR

Η νέα Nova που προήλθε από τις τελευταίες εξαγορές της United Group (Nova/Forthnet και Wind) αποτελεί την μεγαλύτερη του ομίλου που έχει σημαντική παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη, με ετήσιο EBITDA της τάξεως των 270 εκατ. ευρώ.

Το «πωλητήριο» στη Nova επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος που ανέφερε ότι το fund βρίσκεται σε φάση αποεπένδυσης από τη United Group υπογραμμίζοντας πως «από τις 8 χώρες που βρίσκεται η United Group το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έχει η Ελλάδα».

Click here Όπως ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, «έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία που έχει δυο δρόμους. Η αποεπένδυση από τη United σαν βασικός μεγαλομέτοχος και ο άλλος είναι η αποεπένδυση μερικών χωρών της United. Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες χώρες της United Group και το κοιτάμε μήπως και προχωρήσουμε σε αυτό. Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε».

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε πως «τη Nova δεν την εξαγοράσαμε ως BC Partners όπως κάνουμε πάντα, αλλά μέσω της United Group που είχαμε κάνει την επένδυση πριν από 5 χρόνια. H United Group έχει πάει εξαιρετικά. Έχουμε τετραπλασιάσει τον τζίρο της εταιρείας και οργανικά και μέσω εξαγορών και έχουμε τετραπλασιάσει τα κέρδη της εταιρείας. Είναι φυσιολογική εξέλιξη ενός equity fund μετά από 5 χρόνια να αποεπενδύσει. Η Nova είναι μέσα σε αυτή την κατηγορία που κοιτάμε να κάνουμε».

Ανέφερε ότι «η Nova είναι μία επένδυση που έγινε πριν 2,5 χρόνια. Ξεκινήσαμε εξαγοράζοντας τη Νova που ήταν μόνο συνδρομητική τηλεόραση και μετά από ένα χρόνο που βγήκε η Wind προς πώληση που ήταν τηλεπικοινωνίες την εξαγοράσαμε, δημιουργώντας το δεύτερο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Είμαστε χαρούμενοι για το εγχείρημα την εξέλιξη της εταιρείας. Οι πωλήσεις και η κερδοφορία έχει αυξηθεί 40-45% μέσα σε μια διετία από όταν εξαγοράσαμε τη Nova. Δεν το κάναμε ως BC Partners αλλά μέσω της United Group στην οποία επενδύσαμε προ πενταετίας».

Η νέα Nova που προήλθε από τις τελευταίες εξαγορές της United Group (Nova/Forthnet και Wind) αποτελεί την μεγαλύτερη του ομίλου που έχει σημαντική παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη, με ετήσιο EBITDA της τάξεως των 270 εκατ. ευρώ. Όπως έχει αναφέρει η United Group, η επένδυση της μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχει φτάσει τα 1,9 δισ. ευρώ, βάζοντας το ενδεχόμενο τίμημα πώλησης αρκετά ψηλά για τους επίδοξους αγοραστές.

Όπως είχε αναφέρει το BD, τους τελευταίους μήνες η Nova έχει συνδεθεί με αρκετά σενάρια πώλησης, και έχουν ξεκινήσει διαδικασίες με στόχο να παρουσιάσει έναν λεπτομερή φάκελο στους επίδοξους αγοραστές, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν αργεί η ανακοίνωση ενός deal. Ο κ. Σταθόπουλος επισήμανε πως μέχρι στιγμής δεν έχε υπάρξει κάποια προσφορά ούτε από τη CVC. «Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει προσφορά ή καν εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη CVC αλλα και τον οποιοδήποτε» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «πριν μια βδομάδα οι τράπεζες έχουν στείλει NDA σε πάνω από 30 στρατηγικούς επενδυτές ή fund και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η BC Partners έχει απευθυνθεί στις Morgan Stanley και JP Morgan προκειμένου να διερευνήσουν πιθανή πώληση της United Group, με την Etisalat, τηλεπικοινωνιακή εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τη Saudi Telecom να έχουν αναφερθεί μεταξύ των «μνηστήρων» όπως επίσης και το fund CVC αλλά και η ΔΕΗ, η οποία έχει διαψεύσει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε διάθεση να εισέλθει και στη λιανική.

ΠΗΓΗ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΟΥΛΑΚΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments