Οικονομία

Καύσιμα: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στις τιμές – Πάνω από 2,30 το λίτρο η βενζίνη στα νησιά

Καύσιμα: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στις τιμές – Πάνω από 2,30 το λίτρο η βενζίνη στα νησιά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Την ανιούσα έχουν πάρει ξανά οι τιμές των καυσίμων, γεγονός που φέρνει «πονοκέφαλο» και πάλι στους οδηγούς ειδικά με δεδομένη τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ τείνουν στα 100 δολάρια μετά την επίθεση του Ιράν

Την ανιούσα έχουν πάρει ξανά οι τιμές των καυσίμων, γεγονός που φέρνει «πονοκέφαλο» και πάλι στους οδηγούς ειδικά με δεδομένη τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το πλαίσιο εντείνονται οι φόβοι για περαιτέρω «εκτόξευση» των τιμών των καυσίμων.

Οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ τείνουν στα 100 δολάρια μετά την επίθεση του Ιράν, καθώς αυτή την ώρα είναι στα 92 δολάρια / βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

Η βενζίνη είναι στα 1,962 €/ λτ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης στα 1,715 €/λτ.

Βενζίνη: Στα ύψη η τιμή της στα νησιά

  • Κίμωλος: 2,39 €/λτ
  • Νίσυρος: 2,35 €/λτ
  • Μήλος: 2,35 €/λτ
  • Κάσος: 2,32 €/λτ
  • Νάξος: 2,32 €/λτ
  • Θήρα: 2,301 € /λτ

ΑΑΔΕ: Δύο χρόνια λουκέτο σε πρατήρια καυσίμων που παρανομούν

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ειδικότερα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, εξειδικεύεται η διαδικασία διετούς σφράγισης των πρατηρίων διάθεσης όλων των ειδών καυσίμων όταν το ελεγχόμενο πρατήριο:

  1. κατέχει και εμπορεύεται νοθευμένα καύσιμα,
  2. διαπιστωθεί με τέλεση λαθρεμπορίας καυσίμων,
  3. παρεμποδίσει τον έλεγχο με χρήση βίας ή απειλής.

Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις διαπίστωσης των παραπάνω παραβάσεων από άλλη δημόσια ελεγκτική ή διωκτική αρχή, ενημερώνεται η Τελωνειακή Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, προκειμένου να διενεργήσει τη σφράγιση του πρατηρίου.

Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων που σφραγίζονται, απαγορεύεται να δραστηριοποιούνται με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ή ιδιότητα ή να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εμπορίας ή διακίνησης ενεργειακών προϊόντων για δύο έτη από τη διαπίστωση της παράβασης, ενώ τα στοιχεία των παραβατών δημοσιοποιούνται με διετή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Το σύνολο της ποσότητας των καυσίμων που εντοπίζεται στην εγκατάσταση κατά τον χρόνο σφράγισης απαντλείται και μεταφέρεται, είτε προς επαναδιύλιση είτε, εφόσον δεν είναι δυνατή η επαναδιύλιση, προς καταστροφή σε αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων.

«Προχωράμε αποφασιστικά και με απόλυτη προσήλωση στο στόχο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και της αθέμιτης κερδοφορίας που συντελούνται σε βάρος του κράτους, των καταναλωτών και των υγιών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.

«Θωρακίζουμε την αγορά και προστατεύουμε τους καταναλωτές, διαμορφώνοντας ένα αυστηρό πλαίσιο μέτρων κατά της λαθρεμπορίας και της νοθείας καυσίμων, με τη συμμετοχή και των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, μέσω των μέτρων δέουσας επιμέλειας που οφείλουν να λαμβάνουν κατά τη συνεργασία τους με τα πρατήρια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments