Πολιτική

Κεχαγιά για Ιράν στο Ισραήλ: Η Ελλάδα να καταδικάζει κάθε πλευρά που σηματοδοτεί πολεμικές εχθροπραξίες

Κεχαγιά για Ιράν στο Ισραήλ: Η Ελλάδα να καταδικάζει κάθε πλευρά που σηματοδοτεί πολεμικές εχθροπραξίες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με το ενδεχόμενο μίας ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολική μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξή της.

«Θέλουμε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας»

Την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με το ενδεχόμενο μίας ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολική μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξή της.

«Εμείς έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή την επίθεση αυτή που έγινε με drones από το Ιράν. Ομοίως, καταδικάζουμε και την τυφλή επίθεση στη Δαμασκό από το Ισραήλ. Όπως επίσης καταδικάζουμε τις επιθέσεις του Ισραήλ σε αμάχους Παλαιστινίους στη Γάζα, αλλά καταδικάσαμε και την τυφλή επίθεση της Χαμάς εναντίον αμάχων Ισραηλινών μέσα στα αστικά κέντρα. Καταδικάζουμε όλες αυτές τις εχθροπραξίες και θέλουμε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, επιστροφή όλων των ομήρων και έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» το πρωί της Δευτέρας 15/4.

Όσον αφορά τη θέση της χώρας, σημείωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια συνθήκη κατά την οποία πρέπει αφενός να προσδιορίζει τους συμμάχους της, αφετέρου να καταδικάζει κάθε πλευρά που σηματοδοτεί βιαιότητα ή πολεμικές εχθροπραξίες. Εντούτοις θα πρέπει να μην είναι μονόπατη, όχι 100-0 υπέρ του Ισραήλ. Αυτή είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Να προσδιορίζουμε τις φιλίες, τους συμμάχους μας αλλά να μη κλείνουμε τα μάτια και σε διάφορες εχθροπραξίες ή σφαγές που γίνονται, όπως για παράδειγμα στους αμάχους στη Γάζα που είναι Παλαιστίνοι. Εμείς ζητάμε αυτό που ζητά αυτονοήτως η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ, δηλαδή κατάπαυση των εχθροπραξιών».

Συνεχίζοντας, η Βούλα Κεχαγιά εξέφρασε την ικανοποίηση του κόμματος για την προσέλευση στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.

«Βλέπουμε ότι στις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν και με επιστολική ψήφο. Η επιστολική ψήφος ποιους αφορά; Αφορά όλους εμάς που έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε επιστολικά είτε ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα είτε ζούμε στο εξωτερικό και θεωρούμαστε απόδημοι ή Έλληνες του εξωτερικού. Η πλατφόρμα δεν έχει εγγράψει περισσότερους από 100.000 που θέλουν να ψηφίσουν επιστολικά σε σύνολο εκατομμυρίων Ελλήνων. Το γεγονός ότι 63.000 ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ εκ των οποίων οι 15.000 με ηλεκτρονικό τρόπο δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Για αυτό σας βάζω αυτό το συγκριτικό στοιχείο» υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments