Διεθνή

Αρχίζει η ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ – Με την επιλογή των 12 ενόρκων

Αρχίζει η ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ – Με την επιλογή των 12 ενόρκων

Πηγή Φωτογραφίας: Former U.S. President Donald Trump arrives at Manhattan criminal court with his legal team ahead of the start of jury selection in New York, NY on Monday, April 15, 2024. Trump faces 34 felony counts of falsifying business records as part of an alleged scheme to silence claims of extramarital sexual encounters during his 2016 presidential campaign. Jabin Botsford/Pool via REUTERS

Στις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς που καταγγέλλει τον πρώην πρόεδρο πως επιχείρησε να την δωροδοκήσει για να μην αποκαλύψει πως είχαν συνευρεθεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν, το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) για την ιστορική ποινική δίκη του, στην οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παραποίησης εγγράφων, με σκοπό την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε για να εξαγοράσει τη σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς, πριν από τις εκλογές του 2016. Ο 77χρονος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έγινε έτσι ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, που θα δικαστεί από ποινικό δικαστήριο. Η ακροαματική διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες και να περιπλέξει την προσπάθειά του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Η δίκη ξεκίνησε με την διαδικασία επιλογής των 12 ενόρκων, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να καταθέσει στη δίκη του. Έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν, είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσα σε έναν λαβύρινθο από μεταλλικούς φράχτες ασφαλείας.

Αστυνομικά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την αυτοκινητοπομπή των μαύρων SUV με τα οποία ο Τραμπ και η συνοδεία του έφτασαν στο δικαστήριο, από το διαμέρισμά του στον Πύργο Τραμπ. Λιγοστοί διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Χαμένος» και «Καταδικάστε τον Τραμπ από τώρα», ενώ άλλα έγραφαν συνθήματα υπέρ του. Ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε τις προηγούμενες εμφανίσεις του σε δικαστήρια για να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να δηλώσει ότι διώκεται από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Οι εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον κατηγορούν ότι παραποίησε έγγραφα για να αποκρύψει την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πρώην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Σκοπός του ήταν να εξαγοράσει τη σιωπή της για την ερωτική συνεύρεση που εκείνη ισχυριζόταν ότι είχαν το 2006, την οποία ο Τραμπ αρνείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments