Πολιτική

Μητσοτάκης: Κυβερνήσεις, πολίτες και οργανισμοί να δουλέψουμε μαζί για την προστασία των ωκεανών

Μητσοτάκης: Κυβερνήσεις, πολίτες και οργανισμοί να δουλέψουμε μαζί για την προστασία των ωκεανών

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ//Για τη σημασία της προστασίας και της διατήρησης των ωκεανών μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 9η διεθνή διάσκεψη «Our Ocean Conference» την οποία φέτος φιλοξενεί η Ελλάδα. Βασικός ομιλητής είναι ο Έλληνα πρωθυπουργός που μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και στις αλλαγές που συντελούνται από την κλιματική αλλαγή.

Για τη σημασία της προστασίας και της διατήρησης των ωκεανών μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 9η διεθνή διάσκεψη «Our Ocean Conference» την οποία φέτος φιλοξενεί η Ελλάδα. Βασικός ομιλητής είναι ο Έλληνα πρωθυπουργός που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κυβερνήσεις, πολίτες και οργανισμοί πρέπει να δουλέψουμε μαζί για την προστασία των ωκεανών». Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και στις αλλαγές που συντελούνται από την κλιματική αλλαγή.

Δείτε την ομιλία:

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και στηρίζουν τη διοργάνωση της 9ης διεθνούς διάσκεψης «Our Ocean Conference», την οποία φέτος φιλοξενεί η Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων και των οργανισμών ευχαριστησαν τον Πρωθυπουργό για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της διάσκεψης, και για την ευρύτερη πολιτική της χώρας μας για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, τον καθαρισμό των θαλασσών και τη βιώσιμη αλιεία. Οι δωρητές τόνισαν επίσης το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και την καλή προετοιμασία από την πλευρά της χώρας μας για το «9ο Our Ocean Conference».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η προστασία της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και συνδέεται με τους στόχους για αειφόρο ανάπτυξη και βιώσιμο τουρισμό, ενώ παράλληλα σημείωσε πως η Ελλάδα ήδη συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάπτυξη πράσινων ενεργειακών λύσεων σε νησιά και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με φορείς που έχουν την εμπειρογνωμοσύνη ώστε να συμβάλλουν στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών.

Οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων υποσχέθηκαν να στηρίξουν προσπάθειες της Ελλάδας για φιλόδοξες ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία της Μεσογείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments