Γεωπολιτικά

Ουκρανία: «Βασική προτεραιότητα η ενίσχυση της αεράμυνας» [vid]

Ουκρανία: «Βασική προτεραιότητα η ενίσχυση της αεράμυνας» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN /Euronews Greek

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τρία παιδιά, προσθέτουν.

Το τριπλό ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο Τσερνίχιφ αποδεικνύει πόσο πολύ έχει ανάγκη το Κίεβο τα εξοπλιστεί περεταίρω με το σύστημα Patriot

ΜΜΕ στην Ουκρανία αναφέρουν ότι η περιφέρεια Ιβάνο-Φρανκίνφσκ στα δυτικά σείστηκε από ισχυρές εκρήξεις. Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς και 61 τραυματίες μετά το τριπλό ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο Τσερνίχιβ.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τρία παιδιά, προσθέτουν.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να στηρίξουν την προσπάθεια του Κιέβου να εξοπλιστεί με περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.Σύμφωνα με τον ουκρανό ηγέτη, η ενίσχυση της αεράμυνας αποτελεί βασική προτεραιότητα του Κιέβου.

Επιπλέον, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη χερσόνησο της Κριμαίας, συγχαίροντας τον στρατηγό Σίρσκι για την επιχείρηση.

Διαδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας στην Πράγα

Στην Πράγα, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και τη Γαλλίας.

Ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να προστατέψει τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Στη συνέχεια τοποθέτησαν σταυρούς, που συμβόλιζαν τα θύματα της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στο Τσερνίχιβ.

Σολτς: «Μιμηθείτε το παράδειγμά μου, δώστε Patriot στο Κίεβο» Εν τω μεταξύ, ο γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους του να μιμηθούν το παράδειγμά του και να στείλουν στην Ουκρανία περισσότερα συστήματα αεράμυνας τύπου Patriot.Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του NATO, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε στα κράτη μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας να αντλήσουν από τα αποθέματά τους για να ανεφοδιάσουν την Ουκρανία, ακόμα κι αν αυτό τα θέσει προσωρινά κάτω από τον πήχη που συνιστάται από το Σύμφωνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments