Πολιτική

Το φάντασμα του λαϊκισμού: Από τις συντάξεις Βελόπουλου στα βαπτίσια Κασσελάκη

Το φάντασμα του λαϊκισμού: Από τις συντάξεις Βελόπουλου στα βαπτίσια Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [367976] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Θαυματοποιοί της δεξιάς και της αριστεράς υπόσχονται τα πάντα στους πάντες.

Δημοσιεύθηκε χθες η ανησυχητική διεθνής έκθεση, που παρουσίασε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών και η οποία δείχνει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μεταξύ των 31 ευρωπαϊκών χωρών ως προς την υποστήριξη των πολιτών της σε λαϊκιστικά και απολυταρχικά κόμματα.

Αν και είμαστε σαφώς καλύτερα σε σχέση με το 2015 όταν χτύπησε κόκκινο με τα γνωστά αποτελέσματα τα οποία δεν έχουν αναστραφεί πλήρως, το 2023 η εκλογική υποστήριξη λαϊκιστικών και απολυταρχικών κομμάτων, άγγιξε το 44,3%.

Χωρίς εξαίρεση, η χορεία αυτή περιλαμβάνει θαυματοποιούς από την αριστερά και τη δεξιά. Ψηφίστηκαν στο παρελθόν και διεκδικούν και σήμερα την ψήφο του ελληνικού λαού και σπεύδουν να υποσχεθούν λύσεις και την τιμωρία μιας κυβέρνησης που απέτυχε να αποτρέψει, για παράδειγμα, τη βιβλική – κυριολεκτικά – καταστροφή του Daniel στη Θεσσαλία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αριστερού λαϊκισμού και, υπό τη σημερινή ηγεσία του, έχει δώσει στην έννοια νέες διαστάσεις και περιεχόμενο. Πρόσφατα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματός του αξίας 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στο Κολωνάκι, στις κάμερες ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Μίλησε για το πόσο πολύ ήθελε τα πλακάκια του και πόσο σκληρά είχε δουλέψει για να τα αποκτήσει. Την επόμενη στιγμή, κατέθεσε πόσο συγκλονισμένος ήταν στα σπίτια που πλημμύρισαν από τις καταστροφές του Mega στον Πέραμο, τη Μεταμόρφωση και την Καρδίτσα. χει αντιληφθεί πλήρως πόσο «πρόβατα» μπορεί να κάνει τους πολίτες η προπαγάνδα, ο γκεμπελισμός και ο λαϊκισμός και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Έχοντας μεταμορφώσει πλήρως το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικεί μερίδιο από την κοινή δεξαμενή του ακροδεξιού λαϊκισμού, του οποίου πρωταγωνιστής είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης εξέθεσε τον ακραίο οικονομικό λαϊκισμό της αριστεράς. Υποσχέθηκε στους συνταξιούχους που υποφέρουν από τη φτώχεια και το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης ότι σε οκτώ ή εννέα μήνες θα μπορούσαν να λάβουν συντάξεις 3.000 και 4.000 ευρώ.

Ο θαυμαστός ανορθολογισμός των θαυμάτων που προβάλλουν οι λαϊκιστικοί μηχανισμοί μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μια αδυσώπητη προβολή της πραγματικότητας. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη και τέλεια αναπαράσταση. Η καταστροφή του Daniel στη Θεσσαλία δεν θα μπορούσε να αποτραπεί με κανένα ποσό αντιπλημμυρικών έργων ή οχυρώσεων.

Οι εικόνες από το Ντουμπάι με τις υποδομές των δισεκατομμυρίων που υπερβαίνουν ό,τι μπορούμε να φανταστούμε στη χώρα μας, το υποδηλώνουν. Το δικαίωμα στην αφέλεια και στο θυμό, κόστισε επαρκώς στη χώρα. Αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για ένα ακόμη ακριβό φροντιστήριο ώστε να εμπεδωθεί η συνείδηση ότι οι λαϊκιστές είναι παντοτινά οι αντίπαλοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments