Πολιτική

Απολογισμό κάνει η Κουμουνδούρου μετά τη “ναυτική εβδομάδα” Κασσελάκη

Απολογισμό κάνει η Κουμουνδούρου μετά τη “ναυτική εβδομάδα” Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δημοσκοπική άνοδο διαπιστώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πολύ ικανοποιημένοι» δηλώνουν στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τη ναυτική εβδομάδα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγαίο, όπου παρά τον δύσκολο καιρό έγινε εφικτό να επισκεφθεί τα 20 από τα 27 νησιά που είχε βάλει ως στόχο. Βεβαίως, αυτό που έχει δημιουργήσει την μεγάλη ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου δεν είναι η ναυτική επιτυχία της επιχείρησης, αλλά η πολύ θερμή υποδοχή των νησιωτών και η επαφή του προέδρου του κόμματος μαζί τους.

Κάποιοι από το προσωπικό επιτελείο του κ. Κασσελάκη λένε ότι αυτή η επαφή με το κοινό “πήγε απροσδόκητα καλά”. Δεν λειτούργησε μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας, αλλά ακόμη περισσότερο σε επίπεδο πολιτικής ουσίας, όπως τονίζουν.

Σε ορισμένα από τα μικρότερα νησιά, οι κάτοικοι συμμετείχαν ακόμη και συναισθηματικά, όπως σε άλλα νησιά όπου είχαν χρόνια να δουν πολιτικό σε αυτό το επίπεδο. Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνουν ότι τα παραπάνω συναισθήματα καταγράφηκαν σε περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγράψει σχεδόν πολύ χαμηλά ποσοστά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, σε ορισμένες από αυτές λίγο πάνω από το 10%. Επιπλέον, συνεδριάσεις με δημόσιες αρχές στα νησιά έδωσαν στην περιοδεία έναν περισσότερο θεσμικό χαρακτήρα. Οι μεγάλες ανισότητες στο σύστημα υγείας και η ακρίβεια, η οποία είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι στην ηπειρωτική χώρα λόγω του κόστους μεταφοράς, ήταν τα δύο βασικά ζητήματα που αναδείχθηκαν. Όσον αφορά τη συζήτηση περί “κρουαζιέρας” που ακούστηκε από ορισμένα πολιτικά στελέχη, η Κουμουνδούρου δήλωσε ότι ήταν προσβλητική για τους κατοίκους των νησιών. Σημείωσε επίσης ότι είναι εντελώς ανακόλουθο με τη φύση της περιοδείας.

Και αυτό γιατί, εκτός από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος είναι ειδικός στη θάλασσα, και τον νεαρό Στέφανο Κασσελάκη, οι περισσότεροι από τους δέκα συμμετέχοντες στην ξενάγηση ήταν εξαιρετικά κουρασμένοι λόγω του υπερπλήρους προγράμματος. Επιπλέον, εξηγούν ότι θα χρειάζονταν μήνες για να ολοκληρωθεί όλο το ταξίδι με αυτή τη γραμμή πλοίων, καθώς πολλά από τα νησιά δεν έχουν επαφή μεταξύ τους και μπορούν να προσεγγιστούν μόνο μέσω Πειραιά.

Ωστόσο, η αντίδραση των κατοίκων στην περιοδεία έχει οδηγήσει σε αισιοδοξία στο Κουμουνδούρου, με το επιτελείο του Κασσελάκη να προβλέπει ότι το κόμμα βρίσκεται κοντά σε μια νέα υπέρβαση στις δημοσκοπήσεις. Συγκεκριμένα, έχουν καταγράψει νέα άνοδο που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου και από το κλίμα που επικρατεί στα νησιά πιστεύουν ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω δυναμική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments