Ελλάδα

Σχόλιο Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Σχόλιο Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Πηγή Φωτογραφίας: Καρυστινου συναντηθηκε σημερα ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος . Η κ.Καρυστιανου ειναι μια απο τις μητερες που εχασε την κορη της στο δυστυχημα των Τεμπων και πριν λιγες ημερες κατεθεσε στην Εξεταστικης Επιτροπη της Βουλης. Εχει ξεκινησει μια πρωτοβουλια για να μαζεψει χιλιαδες υπογραφες με το ρόλο που έχει ως πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων. για να κινηθει Νομικα τοσο στην Ελλαδα οσο και στο Ευρωπαικο Δικαστηριο ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

«Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας και μέσα σε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο» ήταν το σχ΄΄ολιο μεταξύ άλλων της Μαρίας Καρυστιανού για την απόφαση για την πολύκροτη δίκη για το Μάτι.

Στον απόηχο της δικαστικής απόφασης για την φωτιά στο Μάτι η πρόεδρος του  Συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, έκανε το δικό της σχόλιο γράφοντας χαρακτηριστικά – μεταξύ άλλων «μαύρη η μέρα για τη δικαιοσύνη σήμερα». Στην ανάρτησή της η Μαρία Καρυστιανο΄ύ εκφράζει την οργή της και τονίζει πως θα συνεχίσει τον δικό της αγώνα, αναφέροντας πως είναι μαύρη μέρα για την δικαιοσύνη.

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Μαύρη η μέρα για τη δικαιοσύνη σήμερα. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να λάμψει η αληθινή της έννοια , μέχρι να της ξαναδοθεί η ύψιστη της θέση . Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας και μέσα σε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο.

Όσο αυτές οι φωνές κινούν τις ψυχές μας , εμείς θα προχωράμε στο δρόμο που μας ανατέθηκε….», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2024».

Δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Ενοχή για 6 από 21 κατηγορουμένους αποφάσισε το δικαστήριο

Την ενοχή 6 κατηγορουμένων από τους συνολικά 21 που κάθισαν στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 αποφάσισε το δικαστήριο. Το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:

  • Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)
  • Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),
  • Ιωάννη Φωστιέρη, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)
  • Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),
  • Χαράλαμπο Χιώνη, τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και
  • Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Μάλιστα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση μετατρέποντας τη ποινής σε χρηματική.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε τελικά ποινές από 3 έως 111 έτη – με εκτιτέα μόνο τα 5 έτη και μετέτρεψε την ποινή σε χρηματική (10 ευρώ την ημέρα). Συγκεκριμένα στους:

Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 111 έτη (εκτιτέα 5 έτη) Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών Ιω. Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη Νικ. Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη Χαράλαμπο Χιόνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη Κων. Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments